Predstavljena replika Onofrijeve česme sastavljena od 2500 bočica Coca-Cole

Dubrovnik, 15.07.2016 - Coca cola predstavila repliku Onofrijeve fontane od 2500 praznih bocica Coca ColeJedinstvena replika velike Onofrijeve česme, jednog od najpoznatijih simbola Dubrovnika, sastavljena od praznih Coca-Colinih bočica postavljena je na Trgu oružja unutar dubrovačkih gradskih zidina.

Replika je zamišljena kao jedinstven okvir za umjetničko izražavanje i promidžbu ljepota Grada te će svi zainteresirani u razdoblju od 20. srpnja do 15. kolovoza moći oslikati praznu Coca-Colinu bočicu dubrovačkim motivima, koja će zatim postati dijelom replike.

“Veselimo se biti dijelom ovoga projekta koji promiče mjesnu kulturu i bogatu baštinu. Naime, upravo nam je Onofrijeva česma, najpoznatija dubrovačka fontana i jedan od najljepših dubrovačkih motiva, poslužila kao nadahnuće za tu zamisao. Za nju smo se odlučili i iz simboličkih razloga s obzirom na to da je Onofrijeva česma kroz povijest imala sličnu ulogu kao i Coca-Cola, a to je u prvome redu osvježenje”, izjavio je Jakša Maganić, područni rukovoditelj prodaje Coca-Cole za Hrvatsku.

Izrada i postavljanje replike Onofrijeve česme proizišli su nakon uspješnog predstavljanja posebno stilizirane aluminijske bočice s motivima Grada Dubrovnika. Na taj je način tvrtka željela potaknuti lokalnu kulturu i umjetnost te pritom povezati dvije marke – Coca-Colu kao najpoznatiju svjetsku robnu marku pića te Dubrovnik kao najprepoznatljiviji simbol Hrvatske na međunarodnoj razini.

“Iznimna nam je čast i veliko priznanje što je Coca-Cola u Hrvatskoj ponovno prepoznala naš grad te odlučila ponuditi Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika zanimljiv sadržaj te da budu dijelom toga jedinstvenoga projekta. Vjerujem da će ova instalacija izazvati veliko zanimanje i angažman svih zainteresiranih, a s obzirom na to da je Dubrovnik jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske s bogatom kulturnom baštinom s nestrpljenjem očekujemo vidjeti kreativne radove i motive našega prekrasnoga grada”, izjavio je Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Partnerom je projekta i Gaella Gottwald, stručna suradnica Grada Dubrovnika, poznata umjetnica i slikarica koja djeluje u sklopu kompleksa Lazareti, koja je ujedno pozvala sve, a poglavito umjetnike i različite umjetničke udruge da se odazovu u što većemu broju.

Dubrovnik, 15.07.2016 - Coca cola predstavila repliku Onofrijeve fontane od 2500 praznih bocica Coca Cole“S pomoću ovoga jedinstvenog okvira Dubrovčani i dubrovački umjetnici mogu nam na inovativan način prikazati svoje viđenje te otkriti motive Grada za koje smatraju da trebaju pronaći svoje mjesto na replici Onofrijeve česme. Ona će ujedno biti zborno mjesto različitih kreativnih izričaja i tehnika te obuhvatiti, koliko je to moguće, svu ljepotu i veličanstvenost Grada te pozivam sve kreativce da ne propuste prigodu te sudjeluju i ovome obliku umjetničkoga izražavanja”, izjavila je Gaella Gottwald.

Prazne bočice Coca-Cole oslikavat će se u sklopu kompleksa Lazareti u Lađi 1, svaki radni dan od 10 do 14 sati. Bočice će se jednom dnevno na replici mijenjati te će se postojeće staklene zamijeniti oslikanima. Nakon završetka će oslikavanja stručni žiri odabrati deset najljepših motiva, među kojima će se birati pobjednički rad koji će krasiti naljepnicu posebnoga Coca-Colina izdanja u 2017.

Više podataka o projektu i mogućnostima sudjelovanja možete pronaći na internet stranici.

Prethodni članakVina najpoznatijih hrvatskih proizvođača ekskluzivno u Lidlovoj ponudi
Sljedeći članakBrojni poznati uživali u Heinekenu na festivalu Ultra Europe