zlatna-polja-maslinovo-ulje-midiU sklopu manifestacije “Ljeto s maslinovim uljem” u Zagrebu je danas po prvi puta predstavljeno visoko kvalitetno i ekološki uzgojeno hrvatsko  ulje “Zlatna polja”.

“Pretvaranje krša u maslinik je društveno koristan rad jer obogaćuje ambijent i donosi korist pojedincu i društvu na više razina, ali prije svega to je ljubav prema masliniku. Upravo to je potaknulo moju obitelj na rad s maslinama. Naše ulje ‘Zlatna polja’ nastalo je iz maslinika površine 9,6 ha na kojem je zasađeno 1800 sadnica maslina koje se tretiraju u ekološki kontroliranom uzgoju”, ističe Nataša Kurtović, direktorica marketinga tvrtke Zlatna polja d.o.o.

Ona dodaje kako tvrtka ima za cilj proizvoditi najkvalitetnije ekstra djevičansko maslinovo ulje po najvišim ekološkim standardima, stvoriti prepoznatljivost u kvaliteti te unaprijediti zdrav život potrošača maslina i maslinovog ulja.

“Čast nam je predstaviti se javnosti u sklopu projekta Hrvatska zemlja maslinovog ulja, koji gradi imidž Hrvatske kao zemlje izvrsnih ulja te educira stanovništvo o ljekovitim svojstvima maslinovog ulja”, dodala je Kurtović.

Projekt Hrvatska zemlja maslinovog ulja se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

U sklopu projekta održava se manifestacija Ljeto s maslinovim uljem, na kojoj je moguće degustirati najbolja hrvatska ulja, a održava se 2. i 3. rujna 2011. u Zagrebu na trgu Petra Preradovića od 11 do 19,30 sati.

Pogledajte izjavu Nataše Kurtović za Ja Trgovac: