HUBS DRON PIKNIK 2022.

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje dronova, prirode, društva i piknika da, nakon dvije stresne godine, priušte sebi i svim dragim osobama koje mogu dovesti, uživanje u prirodi, druženju, prezentacijama i letovima bespilotnih zrakoplova

Na adresi Društveni dom “Mala Gorica” – Sveta Nedjelja, u subotu 18. lipnja, od 10:00 do 18:00 sati, dođite na piknik i uživajte uz velike i male, ljude i dronove.

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje dronova, prirode, društva i piknika da, nakon dvije stresne godine, priušte sebi i svim dragim osobama koje mogu dovesti, uživanje u prirodi, druženju, prezentacijama i letovima bespilotnih zrakoplova/dronova raznih veličina i namjena – sve uz finu hranu i piće na HUBS DRON PIKNIK 2022.

sZadnjih nekoliko godina dosta se priča i diskutira o raznim dronovima. Ima tu svega – od stručnjaka i dronova specijaliziranih namjena za civilne i vojne primjene do šarlatana i padanja dronova od 6 tona u naseljenom dijelu Zagreba.

Kako bi dronove približili ljudima, Hrvatska Udruga Bespilotnih Sustava – HUBS, organizira HUBS DRON PIKNIK na prostoru društvenog doma Mjesnog Odbora Mala Gorica, u sklopu Festivala Domenikana – ljeto u Svetoj Nedelji. Na prostoru društvenog doma nalazi se dvorana za predavanja i expo, gdje će od 10-13h biti stručna predavanja na kojima će, između ostalih, o sigurnoj primjeni sustava bespilotnih zrakoplova govoriti i zrakoplovni inspektori Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Planirani su i demo letovi, sinkronizirani let roja od 6 dronova “drone swarm” te utrka FPV dronova – sve uz okrjepu i druženje u stilu piknika.

Na ovom pikniku možete uživati u hrani i piću za stolovima pod suncobranima, dok će se tik do piknik prostora djeca moći igrati na lijepo uređenom dječjem igralištu – pod budnim okom roditelja.

Na ovoj priredbi očekujemo vidjeti mnoge i različite sustave bespilotnih zrakoplova/dronova u što više raznih primjena, a to i jest jedan od bitnih ciljeva ovoga skupa. Na pikniku će nam se pridružiti razni izlagači koji će prezentirati i pokazati svoju opremu te neke nove dronove, naravno sve uz vrijedne savjete i razmijene iskustava, a posjetitelji će moći vidjeti i čuti dosta novosti o ovoj aktualnoj temi i brzorastućoj industriji. Sve bitne informacije kao i raspored letenja biti će stručno vođeni.

Mislili smo i na najmlađe, pa će u sklopu zrakoplovne priredbe HUBS DRON PIKNIK biti i posebno osmišljen program Udruge Gradionica – “Drone event za mlade”. Program se održava u okviru projekta “Dodir tehnologije” sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda. Biti će radionice, robotika, swarm (roj) dronova,… kako bi djeca i mladi mogli vidjeti i isprobati mnoge STEM zanimljivosti koje bi ih motivirale za daljnji razvoj u STEM području, a koje lokalno i globalno vapi za novim mladim stručnjacima.

Na ovom linku možete vidjeti predviđeni program: https://hubs.hr/dronpiknik/

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInflacija u svibnju ubrzala na rekordnih 10,8 posto
Sljedeći članakOtvorena Ribola u centru Šibenika