Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio njihovu molbu i dopustio da se zbog uskrsnih praznika produži radno vrijeme trgovina.

Članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim Covid – 19 virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promjenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština, podsjećaju u HUP-u.

“S ciljem smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane koji su povezani sa povećanim zahtjevima potrošača, predložili smo Stožeru dopunu Odluke o radnom vremenu. Stožer je uvažio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati a vrijedit će u četvrtak, u petak i u subotu. U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta molimo Stožer i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati“, naglašavaju u HUP-u.

Pozivaju ujedno sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera jer odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije COVID-19.