Iz koprivničke Podravke objavili su kako je u Rovinju danas održana Glavna skupština tvrtke Mirna d.d. koja je bila sazvana od strane dioničara Podravke, imatelja 63,95% redovnih dionica.

Odlukom Glavne skupštine Mirne, s danom 21. studenoga 2014. godine opozvani su s dužnosti dosadašnji članovi Nadzornog odbora David Ilijevski, član i predsjednik Nadzornog odbora, Željko Bošnjak, član i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora, te Ivana Jagačić, član Nadzornog odbora.

Za nove članove Nadzornog odbora Mirne izabrani su, kao predstavnici Podravke, Mario Baburić, Branka Perković te Marina Diminić Visintin.

Nakon Glavne skupštine održana je i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora na kojoj je konstatirano da je dosadašnji predsjednik Uprave Saša Krobot dana 18. studenoga 2014. godine podnio neopozivu ostavku, a koja stupa na snagu s današnjim datumom.

Pored toga, konstatirano je da je član Uprave Marko Kardaš podnio ostavku s trenutnim učinkom dana 12. studenoga 2014. godine, dok je član Uprave Siniša Slunjski podnio ostavku s trenutnim učinkom na dan 29. rujna 2014. godine.

S danom 21. studenoga 2014. godine opozvane su i stavljene izvan snage sve punomoći koje je izdala dosadašnja Uprava.

Na istoj sjednici Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Vladimira Bunića za člana Uprave-direktora Mirne.

“Podravka će, nakon što provede detaljnu analizu dosadašnjeg poslovanja, poduzeti sve što je moguće, a u okviru zakonskih mogućnosti, kako bi otklonila potrebu da se nad Mirnom d.d. otvori stečaj”, navode iz koprivničke tvrtke.

Dodaju kako strateški interes Podravke predstavlja širenje poslovanja programa konzervirane ribe s posebnim naglaskom na izvoz proizvoda ribljih konzervi na regionalna tržišta.

Poznato je kako Podravka u svom asortimanu ima međunarodno poznatu marku Eva koja na godišnjoj razini ostvaruje promet od preko 140 milijuna kuna odnosno prodaje više od 3.000 tona konzervirane ribe u raznim oblicima. Integracijom vlastitog lanca opskrbe otvaraju se velike mogućnosti za snažniji razvoj poslovanja robnih marki iz portfelja proizvoda Mirne kao i robne marke Eva, smatraju u Podravki.

Održavanje i jačanje tržišnih pozicija na domaćem tržištu i u regiji kroz jačanje prodajne i distribucijske mreže te odnosa s kupcima i dobavljačima uz jednim dijelom oslanjanje na distributivnu mrežu Podravke na tržištima na kojima je Podravka prisutna s vlastitom distribucijom neke su od bitnih strateških odrednica kojima Podravka može doprinijeti budućem poslovanju i razvoju Mirne d.d., zaključuje se u priopćenju.