Organizatori INmusic festivala na današnjoj su press konferenciji u zagrebačkom Žuja Pubu najavili jubilarno izdanje desetog po redu INmusic festivala koji će se održati od 22. do 24. lipnja 2015. godine.

U sklopu prezentacije prikazan je i kratak pregled dosadašnjih izdanja ove glazbene manifestacije od samih početaka 2006. godine pa sve do danas.

Direktor festivala Zoran Marić pritom je najavio nastavak suradnje s partnerima i sponzorima INmusic festivala: Ožujskim pivom kao powered by sponzorom festivala te OTP bankom, a predstavio je i poseban INmusic blagdanski paket koji se nalazi u prodaji od 21. studenog.

Paket sadrži festivalsku majicu i bedž, dvije limenke Ožujskog piva, festivalsku ulaznicu te vaučer OTP banke za ugovaranje prepaid kartice s pologom od 100 kuna. INmusic blagdanski paket bit će dostupan u prodaji do 31. prosinca ili do isteka zaliha.

Deseto jubilarno izdanje INmusic festivala u 2015. će se prvi put održati na tri jarunska otoka: Otoku mladosti na kojem se održava glavni festivalski program, te na otocima Univerzijada i Trešnjevka, na kojima će biti smješten festivalski kamp.

Kao powered by sponzor, Ožujsko pivo će treću godinu zaredom gasiti žeđ na jubilarnom desetom izdanju najvećeg glazbenog festivala u Hrvatskoj.

Za sve ljubitelje vrhunske glazbe i najomiljenijeg hrvatskog piva, Ožujsko pivo u revijalnom tonu nastavit će s tradicijom pružanja neponovljivog osvježenja i raznih aktivnosti koje će Žujine fanove zbližiti s INmusic festivalom, kazala je voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović.

Kako bi skratili vrijeme iščekivanja do početka najočekivanijeg glazbenog događanja, Ožujsko pivo priprema razne promocije i nagradne igre putem kojih će prijatelji Žuje imati priliku osvojiti ulaznice za festival, festivalske majice i naravno, svoje omiljeno pivo.

O svim detaljima nagradnih igara Ožujsko pivo će, uz organizatore, na vrijeme obavijestiti sve fanove Žuje i ovog glazbenog festivala.

Ni na samom festivalu neće nedostajati zanimljivih aktivnosti u režiji Ožujskog piva kako bi ovo jubilarno izdanje INmusic festivala ostalo u trajnom sjećanju svim ljubiteljima dobrog provoda.

“Na 9. INmusic festivalu uspješno smo uveli sustav beskontaktnog i bezgotovinskog plaćanja pa su posjetitelji mogli uz nekoliko vrlo jednostavnih koraka plaćati hranu i piće. Na taj način omogućili smo publici uživanje u koncertima i dodatnim sadržajima INmusica bez suvišnog čekanja u redovima. Beskontaktno i bezgotovinsko plaćanje osigurat ćemo posjetiteljima i 10. INmusic festivala. Klijenti OTP banke već znaju i koriste prednosti naše MC PayPass prepaid kartice. Vjerujemo da će se i kupci blagdanskog paketa i prije samog festivala uvjeriti u njene prednosti te je i na festivalu sa zadovoljstvom koristiti. Na Facebook stranicama OTP banke organizirat ćemo nagradne natječaje putem kojih ćemo dijeliti blagdanske pakete i ulaznice za jubilarni deseti INmusic”, izjavio je Dražen Božić iz OTP banke.

Dodatni programi i sadržaji koji su publici predstavljeni protekle festivalske godine, a koji su jedinstveni i mogu se pogledati isključivo na INmusic festivalu, bit će unaprijeđeni te će biti predstavljeni i novi, o kojima će više govora biti u narednim mjesecima.

INmusic festival u proteklim je godinama primio brojna priznanja poput onog National Geographic Travelera koji je uvrstio INmusic među tri svjetska festivala koja treba posjetiti ili američkog Huffington posta koji ga je uvrstio među 10 svjetskih festivala koje treba posjetiti, a isto su učinili i putnički portali poput GlobalGrasshoppera i TravelFreaka.

Prošlih godina to je učinio i CNN uvrstivši INmusic dvije godine za redom među 50 najboljih festivala u svijetu te britanski BBC koji je objavio odličnu recenziju INmusic festivala.

INmusic festival održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Grada Zagreba. Turistički i kulturni doprinos INmusic festivala kontinuirano raste, a 2014. godine je festival sudjelovao s čak 15% u ukupnom broju noćenja u Zagrebu ostvarenih u lipnju.

Kada se tome pridoda bogat program koji festival nudi, i ako se u obzir uzme promocija world music glazbe u čemu INmusic festival prednjači u Hrvatskoj, onda je lako uvidjeti značaj najveće manifestacije koja se odvija u ljetnoj sezoni i to u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Posjetitelji INmusic festivala dolaze iz više od 50 zemalja, a najviše ih je iz Slovenije, Srbije, BiH, Mađarske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske i Britanije.

INmusic blagdanski paketi mogu se naručiti putem INmusic Webshopa po cijeni od 329 kuna dok su regularne ulaznice i dalje dostupne po cijeni od 299 kuna (troškovi transakcije nisu uključeni u cijenu).