Promocija i kušanje hrvatskih vina u New Yorku

Nakon iznimno uspješnog predstavljanja i kušanja hrvatskih vina 2011. godine u New Yorku, Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo poljoprivrede i ove su godine organizatori i pokrovitelji proboja hrvatskih vina na američko tržište, priopćeno je iz HGK.

U utorak, 26. veljače, u Astor Centru u New Yorku, u jednom od najpoznatijih vinskih prezentacijskih prostora u gradu, u 12 sati, počinje “walk around tasting” – kušanje hrvatskih vina.

Ove će se godine, ispred Udruženja vinarstva HGK, predstaviti čak 29 hrvatskih vinara s više od stotinu različitih etiketa. Prije samog kušanja, u 11 sati, održat će se i master class radionica koju će voditi The Wine Guys-i, Mike DeSimone i Jeff Jenssen.

Oni su među najpopularnijim i najpriznatijim wine& gastro novinarima i piscima u New Yorku, autori su nekoliko nagrađenih knjiga o toj tematici, a pišu i za jedan od najpoznatijih vinskih časopisa “Wine Enthusiast”. Pridružit će im se Saša Špiranec, poznati hrvatski enolog i predsjednik Odbora za marketing i sajmove Udruženja vinarstva HGK, te master sommelier Cliff Rames.

Da je zanimanje američkog tržišta i publike iznimno veliko potvrđuje i postojeća lista čekanja na kojoj je 200 ljudi prijavljeno za master class radionicu, a čak 437 za dolazak na kušanje i predstavljanje hrvatskih vina.

Hrvatska gospodarska komora kontinuirano radi na promociji i brendiranju hrvatskih vina u Europi i svijetu, a veliki odaziv vinara potvrđuje da je Hrvatska spremna za proboj na američko tržište.

Ove će se godine u New Yorku predstaviti gotovo sve najbolje hrvatske vinarije: Badel 1862, Baković, Belje, Bibich, Bodren, Bolfan, Boškinac, Damjanić, Franc Arman, Gospoja, Grgić, Iločki Podrumi, Ivan Katunar, Korta Katarina, Kozlović, Krauthaker, Kutjevo, Matošević, Meneghetti, Mokalo, Nada, Pelješki Vinogradar, Roxanich, Šipun, Škegro, St Hills, Trapan, Vinoplod i Zlatan Otok, navode iz HGK.

Prethodni članakPlodine u 2012. povećale dobit na gotovo 45 milijuna kuna
Sljedeći članakPlanet Retail: Mercatoru je najbolje da se poveže s Agrokorom