U sklopu projekta “Više za zajednicu!” Lidl će donirati gotovo pola milijuna kuna

Donacijom SOS Dječjem selu Lekenik, prema odabiru zaposlenice Lidla, započet je veliki donacijski program “Više za zajednicu!”.

Riječ je o donacijskom programu unutar kojeg će trgovački lanac Lidl Hrvatska do kraja godine donirati gotovo pola milijuna kuna neprofitnim organizacijama i udrugama diljem Hrvatske.

Ključnu ulogu u donacijskom programu “Više za zajednicu!” igraju sami zaposlenici Lidla, točnije njih preko 1600, jer upravo su oni predlagali potencijalne primatelje donacija.

Prva, od ukupno 87 donacija, koje će se realizirati do kraja godine, uručena je SOS Dječjem selu Lekenik i to zahvaljujući zaposlenici Lidla, Danijeli Davidović, koja je i sama SOS dijete.

“Kako sam i sama odrasla u SOS dječjem selu, svjesna sam koliko znači kada netko prepozna i nagradi rad organizacije koja vodi brigu o potrebitima. Ljudi koji su spremni pomoći učinili su moje odrastanje ljepšim i jednostavnijim, stoga je moja dužnost nastaviti pomagati drugima. Mogućnost da danas baš ja simbolično uručim Lidlovu donaciju, jedan je od načina da im kažem hvala za brigu koju su mi kroz život pružili”, izjavila je Davidović, koja je u ime Lidla, zajedno s voditeljicom odnosa s javnošću Lidl Hrvatska, Lanom Jugo, uručila donaciju.

Donaciju je primio Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, koji je tom prilikom izjavio: “Iznimno mi je drago što i u vremenima u kojima živimo postoje pojedinci i tvrtke koji cijene i podržavaju rad SOS dječjih sela koje vode brigu o djeci kroz obiteljski model skrbi. Želio bih se zahvaliti tvrtki Lidl koja je pokrenula ovaj hvalevrijedan projekt.”

Lidl je za 15 lekeničkih SOS obitelji omogućio poklon pakete koji uključuju prijeko potrebne higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje i održavanje doma te slatkiše za djecu.

SOS dječja sela brinu se za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti te im pružaju ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Podsjetimo, u sklopu velikog donacijskog projekta “Više za zajednicu!”, Lidl Hrvatska će do kraja godine uručiti još 86 donacija, a sve prema prijedlozima svojih zaposlenika. Zahvaljujući razgranatoj prodajnoj mreži, Lidl će doprijeti gotovo do svakog kutka Lijepe Naše i tako još jednom potvrditi svoju predanost pomaganju zajednici u kojoj posluje, navodi se u priopćenju Lidla Hrvatska.