Većina razlučnih vjerovnika i radnika danas je na prvoj Skupštini vjerovnika Peveca Bjelovar i Peveca Zagreb prihvatila stečajni plan.

pevec-pula-largeProtiv stečajnog plana glasale su samo Raiffeisen banka BiH i Mađarska (Raiffeisen banka hrvatska pozitivno se izjasnila o stečajnoj planu), tvrtka Electrolux koja ima hipoteku nad centrom u Koprivnici i bračni par Pevec.

Nije poznato zašto je Electrolux glasovao protiv stečajnog plana, a prema mišljenju upućenih na isti potez Raiffeisen banka BiH i Mađarska su se odlučile iz opreza.

Naime, te dvije banke imaju hipoteke nad centrom u Banja Luci i preko te nekretnine mogu naplatiti svoja potraživanja. Interesantno je da je odvjetnik bračnog para Pevec glasovao protiv stečajnog plana, iako bi njegovim prihvaćanjem Zdravko i Višnja Pevec mogli naplatiti 800 tisuća kuna svojih potraživanja.

Na pitanje zašto je glasovao protiv, odvjetnik je odgovorio da je bračnom paru Pevec draža opcija likvidacija tvrtke!

No, kako bi stečajni plan bio prihvaćen potrebno je da se za njega izjasne dvije trećine vjerovnika, a sudeći po dosadašnjem razvoju događaja, to bi se moglo i dogoditi ovih dana.

Ključna Skupština vjerovnika održat će se sutra kada će se o stečajnom planu izjasniti najveći vjerovnici, dobavljači koji imaju potraživanja prema oba Peveca u stečaju, zagrebačkom i bjelovarskom, te država. U srijedu će pak o stečajnom planu glasovati vjerovnici Peveca Bjelovara, a u četvrtak vjerovnici Peveca Zagreb.

Usvoji li se stečajni plan, trgovački lanac Pevec uskoro bi se trebao transformirati u dioničko društvo sa 713 dioničara, a banke bi trebale postati vlasnici Pevecovih nekretnina. (Lider)