Kompanija FIS otvorila je u petak, 31. kolovoza, u objektu nekadašnjeg “Peveca” u Banjaluci novi trgovački centar površine 26.000 metara kvadratnih.

fis-banja-luka-midiU novootvorenom objektu zaposleno je 150 djelatnika i sada u njemu ukupno radi 270 ljudi, a kupcima je ponuđeno 250.000 različitih proizvoda.

Pero Gudelj, vlasnik i direktor trgovačkog lanca FIS iz Viteza, nakon otvaranja podsjetio je da je kompanija na čijem je čelu kupila objekat “Peveca” za oko 9,2 milijuna konvertibilnih maraka (KM) i u novi banjalučki trgovački centar uložila još tri milijuna KM.

“Bogatstvo proizvoda i suradnja s velikim brojem regionalnih i europskih kompanija istinsko je bogatstvo kompanije FIS”, rekao je Gudelj.

On je podsjetio da FIS u Banjaluci posluje već 15 godina i dodao da se kompanija dobro prilagođava kriznim uvjetima tako što se širi i zapošljava nove radnike.

“Kvaliteta gore, cijena dolje. I naravno, uvijek zadovoljan kupac. To je poslovna politika kompanije FIS”, rekao je Gudelj.

fis-banja-luka-interijer-otvorenje-midiU novom FIS centru kupci imaju na raspolaganju 350 parking mjesta, od kojih su 233 u garaži, a tu su i ostali popratni sadržaji poput igraonice, restorana, ljekarne, banke i bankomata, trafike, mjenjačnice i pet shopa.

Kompanija FIS ima mrežu od 13 prodajnih centara u BiH i dva centra u Hrvatskoj, a ukupno zapošljava 2700 radnika. U okviru svojih dugoročnih planova FIS namjerava otvoriti centre u Tuzli i Mostaru. (Nezavisne novine)