U dm-u je čovjek uvijek u središtu svega, bio on djelatnik ili kupac. Upravo tim načelom vodi se naše poslovanje i u fokus stavljaju djelatnici prilikom pokretanja svih inicijativa i aktivnosti u sklopu ljudskih resursa. To prije svega podrazumijeva kontinuiran rad na unaprjeđenju zadovoljstva djelatnika te obuhvaća sve od osiguravanja dobrih primanja i mogućnosti za napredovanje do omogućavanja ravnoteže između privatnog i poslovnog života.

Odnos prema djelatnicima i danas, 25 godina nakon otvorenja prve prodavaonice u Hrvatskoj, izdvaja dm od konkurencije. dm-ova liderska pozicija na hrvatskom drogerijskom tržištu, kao i neovisna istraživanja, potvrđuju da su zadovoljni i motivirani djelatnici ključni za dugoročno uspješno poslovanje. Naime, dm je 14 puta uvršten među tri najbolja poslodavca te je 11 puta proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj prema istraživanju portala Moj Posao.

dm djelatnicima pruža podršku u svakom segmentu njihovog života. Tako, primjerice, postoje posebni programi dodatnih edukacija i ponovnog uvođenja u posao za majke koje se vraćaju s rodiljnog dopusta te za majke i očeve koji se vraćaju s roditeljskog dopusta. U prosjeku, djelatnici dm-a godišnje dočekaju oko 100 prinova, a dm im pruža dodatnu podršku isplatom potpore u iznosu od 10.000 kuna za svako novorođeno ili posvojeno dijete.

U godini obilježenoj pandemijom koronavirusa i razornim potresima, dm je zadržao fokus na potrebama ljudi. Promjene u svakodnevnom načinu rada za većinu zaposlenih odrazili su se i na rad Ljudskih resursa u smislu razvoja programa i implementacije novih alata. Stoga se dm još više posvetio razvoju djelatnika pružajući im mogućnost pristupanja edukativnim digitalnim sadržajima kojima mogu pristupiti bilo kad i produbiti svoje znanje. Krajem 2019. djelatnicima dm-a predstavljena je platforma za učenje dm-Lernwelt, koju danas koriste sve zemlje dm koncerna. Uz pomoć dm-Lernwelta djelatnici još lakše pristupaju školovanju, biraju i prijavljuju se na željenu edukaciju. Uz to, svi djelatnici imaju uvid u školovanja koja su prošli i tako prate svoja postignuća.
Tijekom prošle poslovne godine gotovo 800 djelatnika dm-a sudjelovalo je na edukacijama na kojima su proveli ukupno 98 dana.

dm akademija, koja je osvojila priznanje Learning Disruption Award za inovativni i digitalni pristup edukaciji djelatnika i doprinos razvoju tvrtke, od ožujka 2020. u potpunosti se odvija online te je 60 polaznika treće generacije dm akademije uspješno položilo završni ispit za drogeriste. U jesen 2020. godine dm je krenuo s novom, četvrtom generacijom polaznika dm akademije te se nastava za sada održava online. U ovoj poslovnoj godini dm je inicijativu za djelatnike “dm… jer tu živim zdravo” posvetio mentalnom zdravlju. U sklopu brojnih aktivnosti djelatnici imaju priliku raditi na sebi i svojim navikama. Važnu ulogu uz djelatnike Razvoja ljudskih resursa i vanjskih stručnjaka u inicijativi imaju dm-ovi ambasadori zdravlja – educirani djelatnici čiji je zadatak potaknuti kolegice i kolege da se uključe i osvijeste važnost teme mentalnog zdravlja.

U prosincu 2019. svim zainteresiranim za posao u dm-u predstavljena je nova internetska stranica za zapošljavanje koja pruža jednostavan pregled i pristup informacijama o radnom mjestu za koje su zainteresirani. Postoji i mogućnost slanja samoinicijativne molbe u slučaju da nema otvorenih natječaja. U dm-u se svi natječaji objavljuju prvo interno i tek u nedostatku odgovarajućih kandidata natječaj se objavljuje i eksterno, a eksterni natječaji mogu se pronaći na karti otvorenih natječaja u Hrvatskoj na www.dm-jobs.com/hr.

Uz razvoj djelatnika, važan dio aktivnosti odjela Razvoja ljudskih resursa u dm-u je potpora razvoju trgovačke struke. Tako je dm, u suradnji s ustanovom za obrazovanje odraslih Callidus i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, sudjelovao u razvoju novog zanimanja drogerista. Ove godine dm se priključio projektu “Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike” s ciljem stvaranja boljeg strukovnog obrazovanja. U sklopu projekta, razmjenom iskustava i znanja omogućen je bolji uvid u ono što budućim trgovcima treba kako bi bili konkurentni i uspješni na tržištu rada.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!