Prijavljeno je ukupno 38 radova, a pobjednici će biti proglašeni na Danima komunikacija

Zatvorene su prijave za treće izdanje natječaja IdejaXica, studentskog natjecanja koje se održava u sklopu festivala Dani komunikacija – središnjeg festivala marketinških komunikacija u Hrvatskoj.

Zadatak ovogodišnjeg natječaja je bio osmišljavanje inovativne i neuobičajene marketinške strategije za savršenu telekom ponudu usmjerenu prema studentima za klijenta VIPnet d.o.o., a na natječaj je pristiglo  čak 38 radova studenata iz 30 studija iz cijele Hrvatske.

Pobjednici natječaja će biti proglašeni na Danima komunikacija koji se održavaju od 15. do 18. svibnja u hotelu Lone u Rovinju. Pobjednički tim ili osobu čiji rad bude proglašen najboljim Vipnet će nagraditi novom generacijom tableta – Vipme Lenovo IdeaTab A5500.

Osim toga, svi studenti i članovi tima koji su prijavili svoje radove će dobiti besplatnu kotizaciju za sudjelovanje na festivalu, a svim finalistima natjecanja će uz kotizacije biti osiguran i smještaj u Rovinju za vrijeme trajanja Dana komunikacija.

“Osim što smo ove godine zaprimili najveći broj prijava oni i svojom kvalitetom odskaču od onih koje smo dobivali proteklih godina. To govori koliko studenti ozbiljno shvaćaju natjecanje i priliku da pokažu svoje kreativne mogućnosti na praktičnim i realnim poslovnim primjerima. Sada nas čeka opsežan posao izbora najboljih studentskih radova, a potom i odlično druženje u Rovinju”, izjavila je povodom zatvaranja prijava predsjednica žirija Ivana Galić, rukovoditeljica Marketinških komunikacija Vipneta.

Natječaj IdejaXica zajednički organiziraju HURA i IAB Hrvatska, a podržavaju ga najvažnije obrazovne institucije u zemlji sa stručnim opredjeljenjem marketinga, kao što su Ekonomski fakultet, RIT, Studij dizajna, Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM), VERN, WantAd School, Agora i drugi.