U izvanrednoj situaciji u kojoj se zbog globalne pandemije koronavirusa našao cijeli svijet, pa tako i naša država, Klinički bolnički centar Split je svakako onaj koji će u dalmatinskoj regiji morati dati najveći obol. Uspješnost u borbi s korona virusom svakako ovisi i o stupnju opremljenosti zdravstvene ustanove. Upravo zbog toga Ribola je donirala Respiracijskom centru KBC Split nužno potrebne medicinske uređaje, izvijestili su iz tvrtke.

Radi se o donaciji pet monitora vitalnih funkcija Draeger s pripadajućim priborima, a važni su u procesu ozdravljenja zaraženih osoba, posebno onih koji su vitalno ugroženi te zahtijevaju intenzivno liječenje. Donacija opreme je u kratkom roku realizirana u suradnji s KBC Split te tvrtkom Draeger Medical Croatia d.o.o., a oprema je već na raspolaganju u bolničkom centru.

Ribola je u ovom vremenu posvećena zajedničkoj borbi protiv širenja zaraze te u svom poslovanju provodi sve potrebne mjere kako bi se osigurali sami djelatnici te kupci, provodeći sve mjere donesene od strane Stožera za civilnu zaštitu te drugih ustanova, ali i druge mogućnosti koje mogu polučiti poželjan rezultat.

Osim donacije KBC Split, od početka mjeseca ožujka, Ribola je već u nekoliko navrata sudjelovala u humanitarnim akcijama Crvenog križa radi pomoći starijim i bolesnim osobama, te u dodatnoj nabavki medicinske i zaštitne oprema, ali je ujedno pokrenula niz suradnji s poljoprivrednim gospodarstvima radi plasmana njihovih proizvoda kroz prodajnu mrežu. Vjerujući da će ova pandemija u skoro vrijeme završiti, Ribola i dalje naglašava da će biti raspoloživa za svoje kupce, partnere te druge hvalevrijedne inicijative, zaključuje se u objavi ove trgovačke tvrtke.