26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 20:27
VijestiZemljaRicardo ulazi u posao sa sokovima

Ricardo ulazi u posao sa sokovima

ricardo-milan-vrdoljak-small-midiSpecijalist za distribuciju, logistiku i skladištenje Ricardo preuzeo i distribuciju Gavrilovića za područje Slavonije

Osječka kompanija Ricardo, specijalizirana za distribuciju, logistiku i skladištenje, u ožujku seli svoje poslovanje u poduzetničku zonu Darda, u kojoj su u novi objekt uložili više od 20 milijuna kuna. Osim povećanja kapaciteta skladišnog prostora i dizanja poslovanja na višu razinu Ricardo će na novoj lokaciji svom poslovanju dodati još jednu diviziju. Riječ je o proizvodnji prirodnih sokova od voća i povrća.

Nova zapošljavanja
“Na površini veličine 15.000 četvornih metara objekt zauzima 6700 četvornih metara neto površine. Od toga je 5000 četvornih metara visokoregalni skladišni prostor kapaciteta 6500 paletnih mjesta, od čega je 500 četvornih metara hlađeni skladišni prostor. Na 500 četvornih metara predviđena je i proizvodnja prirodnih sokova. Kapacitet linije koju imamo u vidu bit će 1500 litara na sat”, rekao je Poslovnom dnevniku Milan Vrdoljak, direktor i suvlasnik Ricarda.

Ricardo ima 12 hektara vlastitih površina. Osam hektara je pod šljivama, a četiri hektara pod jabukama. “Na natječaju u sklopu općine Darda dobili smo još površina i dodatno proširili nasade. No proizvodnja neće biti bazirana na našoj proizvodnji sirovine. Naime, u krugu 50 kilometara od našeg pogona nalazi se tisuću hektara nasada. Zato namjeravamo raditi u dvije varijante: otkupljivati sirovinu i proizvoditi sokove ili uslužno proizvoditi za druge. Već neko vrijeme pregovaramo o proizvodnji robne marke za trgovačke lance”, kaže Vrdoljak i dodaje da ulaze u novu djelatnost zato što ljudi sve više razmišljaju o kvaliteti hrane i pića te zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, čime će se znatno povećati mogućnosti za plasman.

Vrdoljak kaže da za sada ne može predvidjeti koliko će im novih djelatnika trebati, no navodi kako Ricardo, otkako postoji, neprestano raste u svim segmentima, pa tako i brojem zaposlenika.

“U ovu godinu ušli smo sa 130 djelatnika. Prošlu smo godinu počeli s njih stotinu. Godinu prije imali smo 75 radnika. Imamo prirodni rast u prosjeku 30 posto tako da se nadam da ćemo zaposliti između 30 i 40 novih djelatnika”, s oprezom kaže Vrdoljak.

Rast zapošljavanja rezultat je rasta u diviziji transporta i distribucije. Naime, osim što Ricardo za Meggle obavlja mikrodistribuciju za područje Dalmacije, od ove godine preuzeli su i Gavrilovićevu mikrodistribuciju za područje Slavonije. (Poslovni dnevnik)

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...