Rio Mare smanjio upotrebu vode za 7 posto

Talijanski proizvođač koristi vodu u nekoliko koraka proizvodnje kao što su odmrzavanje ribe ili sterilizacija konzervi te čišćenje unutarnjih sustava

Talijanski proizvođač konzervirane tunjevine, tvrtka Rio Mare, u prošloj je godini u svojoj tvornici u Cermenateu u odnosu na godinu prije smanjila potrošnju vode za sedam posto što je ekvivalent količini 26 olimpijskih bazena. Ovi pozitivni pomaci rezultat su nastojanja kompanije da zaštiti prirodne izvore i proizlaze iz niza koraka, između ostaloga i korištenja 100% energije iz obnovljivih izvora i recikliranja otpada.

Pogon u Cermenateu dnevno proizvede više od 3,5 milijuna konzervi tuna.

Talijanski proizvođač koristi vodu u nekoliko koraka proizvodnje kao što su odmrzavanje ribe ili sterilizacija konzervi te čišćenje unutarnjih sustava.

Fokus na održivost
Tvrtka Rio Mare instalirala je nove sustave i opremu koja osigurava smanjenju upotrebu električne energije, dokazujući tako svoju predanost održivosti i uštedi energije.

Štoviše, njene su emisije CO2 u posljednje četiri godine pale s 42.447 tona na 34.129 tona. Čak 81 posto papira i kartona koje tvrtka koristi dolazi iz obnovljivih izvora.