Od 1. srpnja 2017., Roberto Mancuso preuzeo je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska, nakon više od četiri godine na poziciji predsjednika Uprave Metro Cash & Carry Srbija.

Roberto Mancuso karijeru u Metrou započeo je 2001. godine u Italiji te je radio u pet zemalja na pet pozicija prije nego što se pridružio tvrtci Metro Cash & Carry Hrvatska.

U novoj ulozi Roberto Mancuso bit će na čelu tima zaduženog za transformaciju tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska u partnera prvog izbora za profesionalne kupce, sa snažnim i neupitnim fokusom na HoReCa sektor i nezavisne trgovce kojim će potvrditi vodeću poziciju na hrvatskom veleprodajnom tržištu.

Glavni izazov za novog predsjednika Uprave bit će osigurati kontinuitet ubrzanog dvoznamenkastog rasta koji je Metro Cash & Carry Hrvatska ostvario u HoReCa segmentu tijekom protekle dvije godine.

Kao rezultat implementacije novog operativnog modela usmjerenog primarno na B2B partnere, Metro je uložio više od 115 milijuna kuna u otvorenje dvaju novih veleprodajnih centara u Puli i Poreču te u modernizaciju ili preseljenje postojećih centara u Zadru, Rijeci, Varaždinu i Splitu s ciljem da profesionalnim kupcima u cijeloj Hrvatskoj osigura uslugu bez premca.