Roko Vodopija od 1. siječnja 2013. godine preuzeo je dužnost predsjednika Uprave trgovačkog lanca Diona, priopćeno je iz Gavrilovića u čijem sastavu posluje ova maloprodajna tvrtka.

Vodopija iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo upravljanja različitim segmentima poslovanja u vodećim regionalnim tvrtkama srednje i jugoistočne Europe. Kao Predsjednik Uprave, Vodopija će razviti strategiju poslovanja i voditi Dionu kroz proces transformacije, kaže se u priopćenju.

Roko Vodopija svoj je radni vijek započeo u Plivi na poziciji direktora predstavništva. Karijeru je potom nastavio prvo u Dukatu te nakon toga u TDR-u gdje je nakon upravljanja tržištima regije preuzeo poziciju direktora marketinga i prodaje. Sljedeći korak u karijeri je bio prelazak u konzultantske vode, a zadnje je četiri godine proveo u Makedoniji gdje je restrukturirao vodeću mliječnu industriju.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i završio MBA program u poslovnoj školi IEDC na Bledu.

Iz Gavrilovića navode komentar novoimenovanog predsjednika Uprave koji ističe kako restrukturiranje i razvoj Dione predstavlja velik profesionalni izazov, ali je uvjeren da će Diona znati iskoristiti svoj potencijal kako bi povećala prepoznatljivost kod kupaca, poboljšala efikasnost i stvorila dobre temelje za daljnji rast.

“Najbolja usluga kupcima se pruža na prodajnim mjestima Dione i rezultat je posvećenosti i profesionalnog pristupa zaposlenika. Drago mi je da ću voditi tim koji može biti najbolji te ću nastojati taj mentalitet prenijeti i na ostala područja poslovanja. Diona ima velik potencijal rasta i radujem se izazovu njene transformacije. Vizija i posvećenost vlasnika i Nadzornog Odbora čine transformaciju provedivom, a njenu uspješnost realnom”, kazao je Vodopija.