Sa Žujom do svjetskog rekorda!

Krunoslav Budiselić, za Guinnessovu knjigu rekorda u jednom danu oborio svjetske rekorde u brzom otvaranju pivskih boca i jednosatnom moonwalk hodanju unazad

Uz podršku Ožujskog piva Krunoslav Budiselić za Guinnessovu knjigu rekorda oborio je svjetski rekord u otvaranju dvije tisuće pivskih boca popularne Žuje. Krunoslav Budiselić otvorio je 2.000 boca Ožujskog u 28 minuta i 11 sekundi i time potukao rekord od 35 minuta i 52 sekunde postignut u Danskoj.
Unatoč lošem vremenu Krunoslav Budiselić uz Ožujsko pivo imao je podršku brojnih navijača na čelu s Mariom Petrekovićem koji je Budiseliću asistirao u obaranju rekorda slažući redove Ožujskog piva.
Osim zabavnog karaktera, obaranje rekorda za Guinnessovu knjigu imalo je i humanitarni značaj. Dvije tisuće otvorenih Žuja dijelilo se okupljenim punoljetnim posjetiteljima koji su sudjelovati u dobrovoljnom skupljanju novčanih sredstava za Zakladu „Vatreno srce“.

Pored rekorda u otvaranju pivskih boca, Krunoslav Budiselić u istom je danu oborio i rekord u jednosatnom brzom hodanju unatrag moonwalk tehnikom. Ovaj je rekord Budiselić obarao samo nekoliko sati prije otvaranja Žuja, u športskom parku Mladost i postigao je rezultat od 5.700 metara hodanja moonwalk tehnikom unatrag u jednom satu. Ovaj je rezultat čak za 445 metara bolji od aktualnog rekorda upisanog u Guinnessovu knjigu. Moonwalk stil hodanja osmislila je nedavno preminula zvijezda Michael Jackson kojem je moonwalk bio sastavni dio prepoznatljive koreografije.

Krunoslav Budiselić jedini je Hrvat koji je četiri puta upisan u Guinnessovu knjigu rekorda i koji se već osmu godinu zaredom bavi obaranjem Guinnessovih rekorda. Prvi svjetski rekord za Guinnessovu knjigu rekorda bio je broj od nevjerojatnih 140 sklekova u samo jednoj minuti. Drugi Guinnessov rekord Budiselić je oborio u hodanju natraške, dok je treći rekord postigao uz pomoć Marija Mlinarića u disciplini „24-satnog guranja automobila“.
Svjetski rekord u brzinskom otvaranju piva Kruno je postigao 2007. godine i iznosio je 37 minuta i 49 sekundi. Za rušenje danskog rekorda Krunoslav Budiselić pripremao se mjesecima vježbajući tehniku brzog otvaranja pivskih boca.