Ljubo Jurčić novi predsjednik NO Podravke

Iznenadno postavljanje Ljube Jurčića na mjesto čelnika Nadzornog odbora koprivničke tvrtke dolazi nakon višetjednih afera zbog kojih se navodno već pišu kaznene prijave protiv pojedinaca iz Podravke

Ljubo Jurčić je prihvatio, na inicijativu Vlade, ponudu da bude novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke. Dodao je da će za mjesec dana predočiti svoj koncept razvoja tvrtke.

Država ima 26,4 posto vlasničkog udjela u koprivničkoj tvrtki, a Jurčić će na sljedećoj sjednici NO-a biti postavljen kao predstavnik Hrvatskog fonda za privatizaciju. Imenovanje još mora prihvatiti većina u skupštini Podravke.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva Fima Ami Ltd drži 10,64 posto dionica Podravke, a ostatak je na skrbničkim računima Zagrebačke banke, Hypo Alpe-Adria banke i Societe Generale Splitske banke, dok je na trezorskom računu Podravke 3,28 posto.

Postavljanje Jurčića dolazi nakon niza afera koje su koprivničku tvrtku potresale posljednjih mjesec dana. Na sjednici Nadzornog odbora Podravke 14. rujna, tadašnji predsjednik i član NO, Darko Marinac podnio je ostavku na funkciju nakon što je u medijima otvorena “afera” oko zajma od 65 milijuna kuna koje je Marinac kao tadašnji predsjednik Uprave Podravke 2007. odobrio splitskom SMS-u.