Sajam HOTEL & GASTROTEH na Zagrebačkom velesajmu

Sedmi međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija HOTEL & GASTROTEH održava se na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 21. veljače 2015. godine.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju. Stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu pa je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva poljoprivrede.

Izložbeni dio sajmova prati bogat stručno-prateći program u kojem se posebno ističe konferencija “Made in Poland” u organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske na kojoj sudjeluje više od 100 eminentnih poljskih gospodarstvenika zainteresiranih za uspostavljenje kontakata i suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Posjetitelje očekuju brojne atrakcije:
– Natjecanje kuhara, barmena, barista
– Interaktivne kulinarske radionice
– Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje
– Savjetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice

U istom terminu održava se i tradicionalni Zagrebački sajam nautike.

Spoj ova dva komplementarna sajma Nautike i Hotel&Gastroteh zasigurno doprinosi kvalitetnijoj sajamskoj ponudi i višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja nautike, gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme.

Ovi sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti turističku ponudu, poručuju iz Zagrebačkog velesajma.

Prethodni članakS Roglićem u srednju Europu želi oko 70 uglavnom prehrambenih kompanija
Sljedeći članakZeleni tjedan u Berlinu: Proizvođačima hrane nije do slavlja