Salesscout - online popusti midiPrva aplikacija koja će obavještavati o sniženjima iz, za početak, tri bosanskohercegovačka grada na raspolaganju građanima će biti početkom prosinca.

Salesscout.ba prva je aplikacija te vrste u BiH, a napravili su je četvero Sarajlija i uvezali u svoj grad Banju Luku i Mostar.

U pripremi projekta radio je i Ramiz Turulja koji je za kazao da će Salesscout web site i aplikacija s radom početi 7. prosinca, a da će korisnicima slati informacije o popustima iz tržnih centara, dućana, prodavnica mješovite robe i svih drugih mjesta koja budu u sistemu.

Istaknuo je da će aplikaciju biti jednostavno koristiti.

“Korisnici će imati informaciju o mjestima gdje su sniženja, na koje artikle se odnose popusti, do kada traje i koliko je to u postocima. Na taj ćemo način omogućiti ljudima da štede”, rekao je Turulja.

Istaknuo je da će aplikacija biti fokusirana samo na tome te da preko nje neće biti moguće ostvariti prodaju ili kupovinu.

Osim Turulje, na projektu su radili Amer Klopić te Amar i Azra Hadžić, a ideja je nastala prije osam mjeseci od kada se i bave razvijanjem ove korisne aplikacije. (oslobodjenje.ba)