aldi midiTrgovački lanac Aldi najavio je povećanje satnice svojim zaposlenicima u Ujedinjenom Kraljevstvu na 8.40 funti (89 kuna) čime će postati poslodavac koji isplaćuje najveće satnice u tom sektoru. Povećanje satnice premašuje 8.20 funti koliko zarađuju zaposlenici konkurentskih Lidla i Morrisona.

“Mi u Aldiju smo predani da ponudimo najbolje moguće plaće i pogodnosti za zaposlenike u cijeloj trgovačkoj industriji. Uspjeh Aldija u UK i Irskoj vođen je našom predanošću, teškim radom i velikim ambicijama naših zaposlenika, te ćemo zbog toga i zadržati vodeću poziciju što se tiče plaća”, rekao je Matthew Barnes, direktor Aldija za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku.

U Irskoj će Aldi povećati minimalnu satnicu na 11.50 eura po satu (87.64 kune). Osim povećanja plaća, iz Aldija su najavili i zapošljavanje dodatnih 600 radnika kroz narednih šest mjeseci kako bi uspjeli pratiti Aldijevo širenje po Ujedinjenom Kraljevstvu.

Trenutno Aldi u UK-u ima 600 trgovina, a do 2022. godine planira otvoriti dodatnih 400 i zaposliti dodatnih 35.000 ljudi.

Zaposlenici Aldija ovo će povećanje satnice morati pričekati do 1. veljače kada ove mjere postaju aktivne.