imlek-mlijeko-prodavaonica-ftdUz Imlek, Salford u Srbiji posjeduje i većinski dio Subotičke mlekare, Bambi banata i Knjaz Miloša, a u fondu najavljuju da će iz poslova u Srbiji izlaziti pojedinačno

Investicijski fond Salford Capital Partners, u čijem sastavu je Danube Foods Group, očekuje da bi kompaniju Imlek mogao prodati sredinom sljedeće godine, izjavio je u utorak generalni direktor Danube Foods Groupe Slobodan Petrović.

“U ovom trenutku razgovaramo s dva potencijalna kupca”, rekao je Petrović agenciji Beta, ali nije želio navesti o kojim kompanijama je riječ.

U Salfordu, kako je naveo, “očekuju finalizaciju prodaje u prvoj polovici iduće godine”, što je uvjetovano samim pregovorima, ali i radom nekoliko komisija za zaštitu konkurencije koje u Srbiji i u još tri zemlje regije u kojima Imlek posluje, moraju odobriti preuzimanje.

Petrović je istaknuo da će Salford, koji posjeduje i većinski deo Subotičke mlekare, Bambi banata i Knjaz Miloša, iz poslova u Srbiji izlaziti pojedinačno. (Bankamagazin)