karolina-ploca-midiKraš je Karolinu preuzeo u ožujku za 7,3 milijuna eura od austrijske tvrtke Lorenz Bahlsen Snack World iz Klagenfurta

Kraš je završio prvu fazu investiranja u razvoj osječke tvornice keksa Karolina u koju su instalirane nove proizvodne linije, doznaje se iz te kompanije. Naime, tijekom ljetnih mjeseci u Karolini su postavljene dvije nove linije za proizvodnju vafla na kojima od rujna započinje proizvodnja obiteljskih pakiranja Kraševih Napolitanki.

Kako pojašnjavaju iz Kraša, dovršetkom prve faze investicijskog ciklusa najavljivanog nakon preuzimanja, Karolina d.o.o. Osijek nastavlja proizvodnju u unaprijeđenom prostoru uz uvođenje novog asortimana proizvoda, o čemu će u srijedu u Osijeku detaljnije izvijestiti javnost.

Vrijednost Kraševih ulaganja u poboljšanje postojeće infrastrukture osječke kompanije, troškovi preseljenja i montaže proizvodnih linija kao i nabavka nove opreme iznose pet milijuna eura.

Inače, Kraš je Karolinu kupio u ožujku od austrijske tvrtke Lorenz Bahlsen Snack World iz Klagenfurta, plativši za 99,57 posto temeljnoga kapitala Karoline ukupno 7,3 milijuna eura. Tom je prilikom istaknuto kako je ovo preuzimanje dio Kraševe inicijative za konsolidacijom hrvatskog konditorskog tržišta.

Kraš je inače u prvih šest mjeseci 2011. ostvario 416,57 milijuna kuna ukupnoga prihoda što je oko 5,6 milijuna kuna manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok polugodišnja dobit Kraša iznosi 6,38 milijuna kuna što je oko tri puta manje nego za prvih šest mjeseci 2010. (Bankamagazin)