Sarajevo kao destinacija na Weekend Media Festivalu

Sarajevo je prva destinacija koja se predstavlja na Weekend Media Festivalu, najvećem regionalnom festivalu komunikacijske industrije, koji se održava od 23. do 25. rujna u Rovinju.

U prve dvije godine održavanja Weekend je okupio više od 5.000 sudionika iz svih zemalja okruženja, najzanimljivija imena svijeta medija, marketinga i PR-a te predstavnike brojnih kompanija.

Organizatori ističu kako ove godine očekuju još veći broj gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i okolnih zemalja.

„Predstavljanje Grada Sarajeva na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu dio je napora koji imaju za cilj unaprjeđenje turističkog proizvoda glavnog grada Bosne i Hercegovine i njegovu promociju. Grad Sarajevo je prepoznao Weekend Media Festival kao događaj koji privlači izuzetnu medijsku pažnju, te nudi priliku ostvarenja kontakata s predstavnicima komunikacijske industrije, posebno onima iz regije jugoistočne Europe, koja je i naše primarno tržište“, izjavio je Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Sarajevo se na Weekendu predstavlja atraktivnim programom i velikim zabavnim programom na kojem nastupaju Dubioza Kolektiv i Diskobajagi.