VijestiZemljaSindikat PPDIV: Prosvjedi proizvođača mlijeka donose štetu industriji

Sindikat PPDIV: Prosvjedi proizvođača mlijeka donose štetu industriji

dukat-mlijecna-industrija-zagreb-utovar-ftdSindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) oštro osuđuje blokiranje mljekara

U zagrebačkoj mliječnoj industriji Dukat danas je održana konferencija za medije vezana uz problematiku otkupne cijene mlijeka i blokadu Dukatovih pogona od strane nezadovoljnih proizvođača mlijeka.

Predsjednik sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), Josip Pavić, poručuje kako način na koji su organizirani prosvjedi proizvođača mlijeka izravno ugrožavaju materijalnu egzistenciju i radna mjesta oko 4500 radnika, od kojih je najveći broj učlanjen u PPDIV.

“Sindikat PPDIV najenergičnije poziva Vladu RH i nadležne institucije da pridonesu žurnom rješenju nastale problematike”, izjavio je Pavić.

Iz Dukata su upozorili kako nastavljeni prosvjedi i blokada mljekara, unatoč zaključcima s prekjučerašnjeg sastanka u Ministarstvu poljoprivrede kojim je potvrđeno da će se s proizvođačima mlijeka pregovarati o uvođenju novog modela izračuna otkupne cijene mlijeka, donose višemilijunske štete kako samom Dukatu, tako i njegovim kooperantima.

Povrh svega, Dukat opetovano apelira na Ministarstvo unutarnjih poslova i nadležne Policijske uprave da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaštitili ustavno pravo, interesi i sigurnost zaposlenika, imovine i poslovanja Dukata u Hrvatskoj.

Unatoč dobivenim garancijama od mjerodavnih i nadležnih tijela kako će jučer poslijepodne u Sireli biti uklonjene sve blokade i omogućen otkup mlijeka od Dukatovih kooperanata, blokada Sirele i prometnica u odnosu na prethodni period dodatno je ojačana, rečeno je na konferenciji za medije.

“U Dukatu razumijemo nagomilano nezadovoljstvo i problematiku poljoprivrednih proizvođača, dodatno potenciranu značajnim smanjenjem subvencija u poljoprivredi i budžeta namijenjenih interventnim mjerama, no isto tako odbijamo biti kolateralna žrtva mnogo veće i kompleksnije poljoprivredne problematike na koju Dukat nema utjecaja, a što se upravo danas događa. Nadalje, Dukat odbija pritisak proizvođača mlijeka prebaciti na krajnje potrošače. Odlučni smo u tome da zaštitimo interese hrvatskih potrošača i hrvatske mliječne industrije”, poručuju iz Dukata.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...