Slovenski sindikati u srijedu su ponovno upozorili da se odlučno protive prodaji Mercatora koncernu Agrokor i pozvali su vladu da se o toj prodaji i sama izjasni.

Predsjednik sindikalne središnjice Samostalnih sindikata (ZSSS) Dušan Semolič i tajnik sindikata trgovine Ladislav Rožič rekli su novinarima da su u ponedjeljak o problematici Mercatora pisali predsjednicima političkih stranaka.

Na pismo im jedino nisu odgovorili predsjednica stranke Savezništvo i premijerka u odlasku Alenka Bratušek ni stranka Građanska lista (DL), a sindikalci sumnjaju da njih dvoje podržavaju prodaju Mercatora.

Prodaja trgovačkog lanca Mercator hrvatskom Agrokoru je za slovenske prilike skandal dimenzija Watergatea, istaknuli su. Dodali su da je cilj te operacije spasiti Agrokor, Zagrebačku banku i skupinu UniCredit od Agrokorovih dugova, dok će posljedice trpjeti Mercator i njegovi zaposlenici te kooperanti i dobavljači, ali i slovenska poljoprivreda u cjelini.

Isti su sindikati prije mjesec dana od vlade tražili da se javno izjasni o tome kakav je njezin stav prema prodaji Mercatora. (SEEbiz.eu / Hina)