Zvečevo je na Zagrebačkoj burzi objavilo rezultate poslovanja za 2011. godinu te je u ‘vrlo složenim uvjetima’ ostvarila prihode od 204,8 milijuna kuna, dok su godinu ranije prihodovali 219 milijuna kuna. Dobit nakon oporezivanja iznosi 350.194 kuna što je 15% manje nego 2010. godine.

konditorska-industrija-proizvodnja-midiOd toga je prihod na domaćem tržištu 125.650 kuna, a na inozemnom 67.814 kuna.

– U konditorskom proizvodnom programu nastavljen je razvoj palete proizvoda Mikado, a osobit je naglasak stavljen na redizajn ambalaže – stoji u priopćenju.

Ističu kako je poslovna politika u prošlog godini bila usmjerena na racionalizaciju poslovanja i štednju na svim nivoima, a u dogovoru je s poslovnim bankama, kod kredita iz izvora HBOR-a, ukinuta valutna klauzula čime je smanjena izloženost riziku.

Podsjetili su i kako je počeo proces instaliranja nove proizvodne linije za proizvodnju čokolade kojom će dobiti nove proizvode koje do sada nitko ne proizvodi na ovim prostorima.

Tvrtka zapošljava 482 radnika, a većinski dio dionica drži predsjednik Uprave Zdravko Alvir, 62,89 posto, mali dioničari 22,25 posto, a ostatak je podijeljen između Agencije za upravljanje državnom imovinom i ostalim dioničarima.

Zvečevo posjeduje tri društva: Zvečevo Commerce Sarajevo i Zvečevo Ljubljana u stopostotnom vlasništvu te Zvečevo-Lasta Čapljina s 51 posto vlasničkog udjela.

Napominju kako je Zvečevo Commerce Beograd likvidirano u prošlo godini.

U 2011. trgovalo se s gotovo 18 tisuća dionica Zvečeva, a cijena je varirala od 140 do 80 kuna. (Lider)