Društveno odgovorno poslovanje više nije samo trend, već je u poduzećima diljem svijeta postalo glavna odrednica poslovanja. U Hrvatskoj trgovački lanac Kaufland svojim društveno odgovornim projektima u zadnjih nekoliko godina izravno pozitivno utječe na lokalne zajednice u kojima posluje, a potiče i pozitivne promjene u ponašanju svojih kupaca.

Tako primjerice zaštita okoliša u Kauflandu nije samo slovo na papiru. Bili su prvi trgovački lanac, još u siječnju 2020., koji je sa svojih blagajna potpuno izbacio jednokratne plastične vrećice. Nastavljaju raditi na održivim alternativama i uskoro pokreću kampanju-natječaj pod nazivom “Dizajnom za dobre stvari” u kojem pozivaju studente da im se priključe u borbi protiv plastičnog otpada i jednokratnih plastičnih vrećica. Studenti kroz ovaj projekt svojim idejama i kreativnim rješenjima mogu doprinijeti podizanju popularnosti korištenja višekratnih platnenih vrećica predlažući svoj dizajn za platnene vrećice iz Kauflanda.

Studenti svoje prijedloge dizajna za platnene vrećice iz Kauflanda mogu prijaviti na kaufland.hr/dizajnomzadobrestvari, a četiri najbolje ocijenjena grafička rješenja Kaufland će aplicirati na platnene vrećice te prodavati u svim trgovinama u Hrvatskoj. Također, svaki od četiri pobjednika kao nagradu dobiva Appleovo računalo MacBook Pro!

Natječaj traje od 13. do 26. siječnja 2022. godine. – studenti, vaša kreativa se čeka, prijavite se!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!