Na dugo iščekivanom događanju DK Home presented by A1 na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac proglašeni su pobjednici prestižne nagrade Effie, koja slavi učinkovitost marketinške komunikacije. Statue su dodijeljene najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih tržišnih rezultata tijekom protekle izazovne godine.

Ove su godine dobitnici Grand Prixa i nositelji zlatne nagrade Croatia Effie 2021 Gradska knjižnica Poreč s primarnom agencijom Studio Sonda za projekt 100% COVID FREE PUTOVANJE u suradnji sa Synetom u kategoriji Niskobudžetne kampanje. Zlatnu nagradu Croatia Effie 2021 s Tuškanca nosi i Wiener osiguranje Vienna Insurance Group uz agencije Señor, OMD Media i Komakino za projekt Osigurava vaš mir.

Srebrnu nagradu osvojili su sljedeći projekti: Doogvertising klijenta Mars Croatia s agencijom MediaCom Zagreb u kategoriji Medijska ideja, projekt #prviput Zagrebačke banke i agencija Señor, MediaCom Zagreb, 404 i Centralna Jedinica u kategoriji Pozitivne promjene: opće dobro – brendovi te 100% COVID FREE PUTOVANJE klijenta Gradska knjižnice Poreč i agencija Studio Sonda i Synet u kategoriji Tematski marketing.

Brončane su nagrade dodijeljene klijentu Croatia osiguranje i agencijama Bruketa&Žinić&Grey, 404 i Millenium promocija za projekt Pavle Pauq predstavlja LAQO u kategoriji Financijske i osiguravajuće usluge; klijentu Pipi Beverages i agencijama Imago Ogilvy i Drap za projekt #bolimePipi i nakon lita u kategoriji Engaged Community te Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci” i agenciji CTA komunikacije za projekt Nešto zbilja važno u kategoriji Pozitivne promjene: opće dobro – neprofitni sektor.
Ambijent toplih zagrebačkih večeri i izvrsno raspoloženje komunikacijske zajednice uveličali su proslavu najefikasnijih hrvatskih marketinških projekata.

Gradska knjižnica Poreč i Studio Sonda osvojili MIXX 2021 Best in Show
Na dugo iščekivanom događanju DK Home presented by A1 na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac proglašeni su i pobjednici nagrade MIXX, te su nagrađene najbolje digitalne kampanje i digitalni alati/platforme u području tržišnih komunikacija.

MIXX je natjecanje koje, po međunarodnoj licenci IAB-a, nagrađuje najbolje digitalne kampanje. Kriteriji ocjenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvedbu i korištenje medija te postignute rezultate, a upravo je po tim kriterijima stručni žiri natjecanja titulom Best in Show nagradio projekt 100% COVID Free putovanje Gradske knjižnice Poreč i agencije Studio Sonda. Uz Best in Show, proglašeno je i 12 pobjednika kategorija natjecanja.

Pipi Beverages i Imago Ogilvy za projekt Lito je tamo di si ti osvojili su nagradu Brand Awareness Campaign.
Vile Botinec i Younited agency osvojili su priznanje u kategoriji Direct Response and Lead Generation s projektom Novi standard Novog Zagreba.
Zagrebačka pivovara i Degordian pobjednici su kategorije Cross Media Integration Campaign s projektom Opjevani junaci.
HURA i Izone za projekt #jedvačekam osvojili su nagradu Best COVID/Earthquake Crisis Campaign.
Priznanje kategorije Best Media Strategy pripalo je A1 Austria Group i agenciji BBDO Zagreb za projekt Switchaj na najboljoj mreži.
Kaufland i I to nije sve! proglašeni su najboljima u kategoriji Best Branded Content s projektom Kako se jede u Hrvatskoj.
Podravka i Human interaction company s projektom Coolinarika 2021 najbolji su u kategoriji Best Website.
Priznanje u kategoriji Best Mobile App dobio je projekt LAQO mobile app klijenta Croatia osiguranje te agencije Shape 404.
Pipi Beverages i agencija Imago Ogilvy s projektom #volitePipi zaslužili su priznanje u kategoriji Best Social.
Pobjednici kategorije Best Search su Birgon i Arbona s projektom Search – ealati.hr.
Pedigree i MediaCom Zagreb pobjednici su kategorije Best Tech & Innovation s projektom Dogvertising.

Zagrebačka pivovara i Telegram Media Grupa iskazali su se u kategoriji Best Publisher Long-Form Native s projektom Razmisli.

Ambijent toplih zagrebačkih večeri i izvrsno raspoloženje komunikacijske zajednice uveličali su proslavu najboljih hrvatskih digitalnih projekata.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!