Supernova Grupa preuzima još deset trgovačkih centara u Sloveniji

Vrijednost transakcije premašuje 220 milijuna eura i već je sada druga bitna investicija grupacije Supernova u Sloveniji u 2019. godini. Financiranje se odvija iz vlastitih sredstava i u suradnji s više međunarodnih i lokalnih banaka

Supernova Grupa iz Graza nastavlja ekspanziju u Sloveniji i kupuje deset trgovačkih centara društva Centrice Real Estate GmbH (društvo američkog fonda Lone Star), objavljeno je iz austrijske kompanije. Ovaj je fond 2016. godine preuzeo spomenute objekte od austrijske državne agencije za upravljanje imovinom HETA, koja je zadužena za likvidaciju društva Hypo Alpe Adria, u okviru velike kompletne transakcije. Predmetni paket Qlandia bio je srce portfelja, a obuhvaća trgovačke centre koji su tržišni lideri u više slovenskih regija.

Vrijednost transakcije premašuje 220 milijuna eura i već je sada druga bitna investicija grupacije Supernova u Sloveniji u 2019. godini. Financiranje se odvija iz vlastitih sredstava i u suradnji s više međunarodnih i lokalnih banaka.

“Portfelj savršeno zaokružuje naše trenutno stanje i brine se za to da slovensko stanovništvo sada možemo opskrbljivati u cijeloj državi. Svi centri imaju slično visoku razinu zakupljenosti i pokrivaju sve zahtjeve klijenata u području lokalne opskrbe. Pored Interspara, dm-a i drogerije Müller, u ovim su centrima zastupljeni veliki međunarodni zakupnici kao što su: Deichmann, Humanic, H&M, Hervis ili McDonalds”, istaknuo je Markus Pinggera, direktor Supernove.

“Kompletna se transakcija svojom veličinom i opsegom pokazala značajnom za Sloveniju te su ju vrlo profesionalno odradile sve uključene stranke”, rekao je Michael Meidlinger iz društva Centrice.

“Mi kao C&A držimo da je akvizicija vrlo pozitivna, budući da Supernova slijedi dugoročnu strategiju. Jer, prije svega profesionalno i troškovno učinkovito upravljanje njenim trgovačkim centrima i specijaliziranim trgovinama predstavlja osnovu za ekonomično i uspješno poslovanje naših filijala”, istaknuo je Harald Aichberger iz C&A.

“Jako se radujemo i ovoj prekretnici te ćemo nakon fizičke primopredaje, koja će uslijediti u idućim danima, nastaviti s integracijom centara u mrežu Supernove. Imamo jake sinergije u gospodarenju centrima i oglašavanju centara te na taj način možemo još jednom znatno poboljšati kompletan nastup društva Supernova u Sloveniji”, kazao je Jakob Eichberger, Voditelj odjela za upravljanje centrom u grupaciji m2.

Ovom transakcijom Supernova Grupa premašuje granicu od 100 milijuna eura godišnjeg prihodovanja od zakupa te je sada u kompletnom portfelju povećala udio slovenskih projekata na nešto više od 30 posto ukupnog volumena portfelja Supernova Grupe. Slovenija je za ovu grupaciju oduvijek bila vrlo uspješno ključno tržište, i ovom je transakcijom trajno osigurano tržišno vodstvo u ovoj zemlji. I nadalje ćemo udovoljavati željama slovenskih potrošačica i potrošača te ćemo brzo reagirati na nove trendove u sektoru maloprodaje i usluga, pri čemu će se posebna pozornost poklanjati lokalnim posebnostima, zaključuju se u priopćenju Supernova Grupe.

Prethodni članakPBZ Grupa donirala 250.000 kuna Hrvatskom Caritasu
Sljedeći članakVelpro-centar se pripaja Konzumu