Suradnja hrvatskih i indonezijskih obrtnika

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Indonezijska komora trgovine i industrije potpisale su u utorak memorandum o razumijevanju o poslovnoj suradnji koji za cilj ima unaprijediti i ojačati poslovne odnose obrtnika dvije zemlje.

dragutin ranogajecMemorandum su potpisali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik Indonezijske komore trgovine i industrije Suryo Bambang Sulisto koji su istaknuli kako se time želi ojačati suradnja obrtništva dviju zemalja te kako potencijala za suradnju ima, posebice kroz zajednički nastup na sajmovima.

Cilj potpisivanja memoranduma, kako je istaknuto, je promicanje bilateralne suradnje sa svrhom razvoja gospodarskih odnosa obrtnika i obrtničkih organizacija s jedne i druge strane, uzevši u obzir zajedničke težnje i interese za daljnjim jačanjem i unaprjeđivanjem poslovne suradnje obrtnika dviju zemalja.

Komore su se obvezale razmjenjivati informacije i iskustva o svojim aktivnostima sa svrhom promicanja indonezijsko-hrvatskih veza i obrtništva, omogućavati razmjenu publikacija i najnovijih informacija koje se odnose na gospodarska kretanja te zakonodavstvo u području obrtništva, ali i druge informacije koje predstavljaju međusobne interese.

Također, komore će zajednički promovirati organizaciju i sudjelovanje svojih članova na izložbama, sajmovima, seminarima, projektima, okruglim stolovima i ostalim događanjima. (liderpress.hr)

Prethodni članakdm – Razvoj trgovačke marke kao dio održivog poslovanja
Sljedeći članakPortal Ja TRGOVAC vodi vas na seminar “Marketing strategija za mala i srednja poduzeća”