droga-kolinska-izolaPredsjednik Atlantic grupe Emil Tedeschi najavio je da temeljem ugovora o preuzimanju Droga Kolinske u naredna četiri mjeseca neće biti otpuštanja radnika te da u tom periodu neće biti mijenjan menadžment, objavio je na svojem internetskom portalu srbijanski Ekonom:east magazin.

Tedeschi je, u izjavi tom magazinu kazao kako ne vjeruje da će kasnije biti značajno drugačije. “Normalno je da novi vlasnik postavlja novu upravu, ali to ne znači obavezno sve nove ljude”, kazao je Tedeschi te dodao kako su zaposleni u Droga Kolinskoj kvalitetni te da su napravili dobar rezultat. U sastavu Droga Kolinske nalaze se srbijanske tvrtke Soko Štark, Grand prom i Palanački kiseljak, podsjeća taj magazin, a po riječima Tedeschija najviše prostora za rast imaju “cockta” i glavni brendovi Soko Štarka (smoki, sweet, bananica).

Predsjednik Atlantic grupe dodao je kako se jedino prodaja paštete “argeta” može povećati izvan regije te da ne vjeruje da bi se drugi brendovi mogli tako lako probiti izvan regije. Ocijenivši da se srbijanski proizvodi u Hrvatskoj ne bojkotiraju, izrazio je uvjerenost da će srbijanski brendovi sada imati bolji plasman u zapadnom djelu bivše Jugoslavije.

“Brendovi koji se danas proizvode u Srbiji nisu do sad prodrli snažnije u zapadni dio bivše Jugoslavije, a to će sigurno napraviti kroz distribucijsku mrežu Atlantic grupe i prije svega tu vidim rast njihove prodaje”, kazao je Tedeschi.

Ugovor po kojemu Atlantic Grupa od Istrabenz holdinga kupuje najveću slovensku prehrambenu kompaniju Droga Kolinsku potpisan je 30. lipnja. Dan kasnije Tedeschi je na tiskovnoj konferenciji istaknuo da novi vlasnik neće zatvoriti nijednu tvornicu Droge Kolinske u Sloveniji nego će naprotiv u njih investirati.

Atlantic Grupa će, po riječima Tedeschija, u gotovini Istrabenz holdingu platiti 382 milijuna eura umanjeno za neto dug slovenske kompanije koji se sada procjenjuje na oko 140 milijuna eura, a transakcija će se obaviti najkasnije početkom studenog ove godine. (H)