tetra-brik-tba-1000-edge-lightcap-30-packshotTetra Brik Aseptic 1000 Edge bit će globalno dostupan od proljeća 2012.

Nov izgled, poboljšana funkcionalnost, smanjeni troškovi i bolji ekološki profil čine ovu pametnu ambalažu još pametnijim izborom za proizvođače dugotrajnih pića.

Tetra Pak, vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, ponovno je izumila najpopularniji svjetski karton i na svjetska tržišta lansirala Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge.

Upečatljiv dizajn i najnovije tehnologije objedinjene su u usavršavanju najkorištenije svjetske kartonske ambalaže, donoseći prikladnost za potrošače, smanjujući troškove i poboljšavajući ekološke performanse, što je proizvođačima dugotrajnih pića nužno za napredak na današnjim visoko konkurentnim tržištima.

Tetra Brik Aseptic 1000 Edge sa zatvaračem LightCap 30 poznatom obliku kartonske ambalaže Tetra Brik® Aseptic dodaje karakterističan nagib gornje plohe, pružajući potrošačima novu razinu praktičnosti, a proizvođačima nudeći poseban način promoviranja proizvoda na prepunim policama.

Uvođenjem najnovije tehnologije zatvaranja, ova nova ambalaža smanjuje troškove, omogućuje učinkovitije slaganje i skladištenje te donosi značajne ekološke prednosti. Već je dostupna s materijalom koji nosi certifikat Forest Stewardship Council™ (FSC™), a 2012. godine bit će u ponudi s ekološkim zatvaračima od polietilena.

Ciljana za korištenje u kućanstvima, ova nova ambalaža velikim proizvođačima smanjuje troškove pakiranja dugotrajnih pića poput mlijeka, vitaminima obogaćenih mlijeka, omega-3 mlijeka, mlijeka s raznim okusima, zamjena za mlijeko (npr. sojinih napitaka), sokova, nektara, negaziranih pića i vina koji se skladište u sobnim uvjetima i bez upotrebe konzervansa.

“Tetra Brik Aseptic Edge daje nam izravnu prednost na sve konkurentnijem tržištu dugotrajnih pića,” kaže Günter Berz-List, generalni direktor Schwälbchen Molkereija. “Ova izdržljiva i učinkovita ambalaža štedi naš skladišni prostor i smanjuje troškove transporta. Izgleda odlično na paleti, a njezin nagib i veliki zatvarač omogućuju savršeno lijevanje. Dobili smo povratnu informaciju od potrošača, novih i starih, da je naše korištenje ambalaže Tetra Brik Aseptic Edge zaista pun pogodak.”

Pametan izbor – za brendiranje i stvaranje prikladnosti za potrošače
tetra-brik-man-pouring-tba-edgeS nagibom gornje plohe i otvorom širokim 30 mm, Tetra Brik Aseptic 1000 Edge na police s dugotrajnim pićima stavlja potpuno novu siluetu, drukčiji oblik u koji se potrošači mogu pouzdati.

Nagnuta gornja ploha je veća i jasno je vidljiva potrošačima tijekom razgledavanja proizvoda na policama, što je čini idealnim prostorom za dodatno brendiranje i poruke kako bi se privukla pažnja na veliki zatvarač. Pet vidljivih ploha i četvrtasto dno donosi veću vjerojatnost uočljivosti brenda na polici.

Ovakav dizajn postao je popularan na njemačkom tržištu, a Muzej ambalaža u Heidelbergu imenovao je Tetra Brik Aseptic 1000 Edge “ambalažom godine“, tvrdeći kako ima “karakterističan, vrhunski dizajn koji je izdvaja od ostalih proizvoda na polici“.

Tetra Brik Aseptic 1000 Edge donosi niz poboljšanja s ciljem zadovoljenja potreba potrošača svake dobi. Nagib na vrhu omogućuje bolji pristup i hvatanje izbrazdanog zatvarača koji ne zahtijeva veliku snagu pri otvaranju.

Nagnuti vrh također znači da se ova ambalaža pri korištenju ne mora podići visoko od površine te sa svojim otvorom od 30 mm lijevanje čini lakšim i ugodnijim. Ova kartonska ambalaža osvojila je dvije nagrade njemačkog časopisa o maloprodaji Lebensmittel Praxis, “Proizvod godine 2011.“, koju biraju potrošači, i “HIT 2011.“ koju dodjeljuju trgovci, opisujući je kao ambalažu koja “garantira lako lijevanje bez kapanja i pravljenja nereda“.

Pametan izbor – za rezanje troškova
Jedno od glavnih obilježja ambalaže Tetra Brik Aseptic 1000 Edge je maksimalna veličina otvora i korištenje minimalne količine ambalažnog materijala. To se postiže oblikovanjem dna vrata na način da maksimalno prijanja na unutarnju stranu ambalažnog materijala – nešto što je dosad bilo primjenjivo samo za mliječne proizvode korištenjem koncepta oblikovanja direktnim ubrizgavanjem (DIMC).

Kombinacijom DIMC tehnologije i tehnologije predlaminiranog otvora (PLH tehnologije), Tetra Pak je ovu vrlo ekonomičnu tehnologiju zatvaranja učinio dostupnom daleko širem spektru proizvoda za distribuciju pri sobnim temperaturama.

Nagnuti vrh ambalaže Tetra Brik Aseptic 1000 Edge i položaj zatvarača LightCap 30 omogućuju čvrsto i učinkovito slaganje i skladištenje. To znači 750 ambalaža po paleti u odnosu na 720 ambalaža Tetra Brik® Aseptic sa SlimCap zatvaračem – što je povećanje od četiri posto. To znači također i da će manje proizvoda biti bačeno zbog oštećenja u transportu.

Tetra Brik Aseptic 1000 Edge zahtijeva minimalno početno ulaganje – dostupno rješenje Tetra Pak A3/Flex iLine s DIMC aplikatorom umetnutim u stroj za punjenje omogućuje proizvodnju 8 000 ambalaža po satu, uz podesiv kapacitet, a proizvođači mogu iskoristiti postojeću opremu za preradu i pakiranje.

Ovo rješenje je vječno, a prilagođeno je i proizvodnji verzije od 500 ml. Veličine od jedne litre i od 500 ml bit će dostupne kao  QuickChange, na temelju čega će proizvođači moći maksimizirati iskorištenost proizvodnje.

tetra-brik-aseptic-1000-edge-smartstackingPametan izbor – za očuvanje okoliša
Tetra Brik Aseptic 1000 Edge smanjuje i ekološki otisak i troškove. Očita prednost proizlazi iz reduciranja potrebnih paleta, čime se smanjuju emisije CO2 uzrokovane transportom. Preporučeno distribucijsko pakiranje s visokim stranicama i preklopcem na vrhu koristi 36 posto manje sekundarnog ambalažnog materijala u odnosu na Tetra Brik Aseptic 1000 Square sa zatvaračem StreamCap.

Učinkovitost ove ambalaže vrlo je visoka zahvaljujući korištenju neobnovljive plastike za zatvarače, a dostupna je i s materijalom s FSC certifikatom. Potrošači će od 2012. godine imati mogućnost odabrati obnovljivi zatvarač od polietilena visoke gustoće  dobivenog od šećerne trske, što povećava obnovljivi sadržaj pakiranja.

Gregory Sklikas, direktor kompanije FrieslandCampina Hellas kaže: “Odabrali smo novu ambalažu Tetra Brik Aseptic 1000 Edge za lansiranje našeg NOYNOY Family jer nudi sve prednosti Tetra Pakovih aseptičnih kartonskih boca, a istodobno sadrži važne prednosti za potrošače – savršeno lijevanje zahvaljujući nagibu gornje plohe i nov, inovativan i siguran zatvarač.”

Tetra Brik Aseptic 1000 Edge bit će globalno dostupan od proljeća 2012., a portfelj će se tijekom godine proširiti i na niz popularnih veličina pakiranja. Verzija od 500 ml bit će dostupna od 2013.