Tisak preuzima Slobodna Dalmacija – Trgovinu

Uprava Slobodne Dalmacije zaključila je s društvom Tisak predugovor o kupoprodaji poslovnog udjela koji Slobodna Dalmacija drži u društvu Slobodna Dalmacija – Trgovina.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će AZTN gledati na ovu transakciju, obzirom na to da bi nakon ovog preuzimanja na tržištu kioska praktički postojao duopol između Tiska i iNovina. Prije dva tjedna apelom su se povodom prodaje Slobodna-Dalmacija Trgovine oglasili iz Nezavisnog sindikata Slobodne Dalmacije. Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije obratio se otvorenim pismom HFP-u zbog, kako kažu, rasprodaje imovine od strane EPH.

“EPH prodaje Slobodna Dalmacija Trgovinu, tko će štiti radnike? Osim toga, u nekoliko nam je navrata od strane Uprave dano do znanja da je EPH postavio zahtjev da mu HFP odobri smanjenje roka u kojem ne smiju otpuštati radnike za godinu dana, te da će već sada, u rujnu, krenuti lavina otkaza. Molimo Vas da nam kažete da li je to točno, te da li ste takvom zahtjevu, ako je postavljen, udovolji”, stoji u  otvorenom pismu Nezavisnog sindikata Slobodne Dalmacije koji je upućen Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

U svakom slučaju nova je to poslovna kombinacija između Nine Pavića i Ivice Todorića i prvi put da se Agrokorove kompanije posljednjih mjeseci pojavljuju u ulozi kupca, a ne prodavatelja. (SEEbiz)