Tommy je, prema objavljenim podacima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, u 2021. godini i službeno potvrdio lidersku poziciju u maloprodaji na području svih dalmatinskih županija. “Takva pozicija je nedvojbena i neupitna prema svim relevantnim i ključnim pokazateljima poslovanja: prema ukupno ostvarenom prihodu, dobiti, novostvorenoj vrijednosti, broju zaposlenih te visini primanja radnika”, objavili su iz ovog trgovačkog lanca.

Prihod Tommyja u 2021. godini iznosio je 3,6 milijardi kuna uz rast od 14,28 posto što je više od stope rasta prihoda trgovine na malo te upućuje na dodatno povećanje tržišnog udjela dalmatinskog trgovačkog lanca.

Kako navode, snagu liderske pozicije Tommyja potvrđuje i činjenica da su ukupan prihod i profitabilnost poslovanja veći od zbrojenih pokazatelja poslovanja ključnih tržišnih izazivača na regionalnoj razini.

Tržišna pozicija je osnažena i u drugim županijama, jer je prodajna mreža proširena i na nekim novim područjima kao npr. u Karlovačkoj županiji, te je razvidno da je Tommy nacionalno relevantan trgovački lanac s trendom rasta udjela na tržištu.

“To su vrlo značajna postignuća za našu tvrtku, a ključni doprinos takvom rezultatu daju naši radnici kao važni dionici kvalitetnog poslovnog rezultata. Unatrag nekoliko godina, unatoč specifičnim i izazovnim gospodarskim okolnostima, kontinuirano poboljšavamo njihov status i materijalna prava na različite načine. Povećavamo im plaće, isplaćujemo dodatne nagrade i stimulacije za radni rezultat, naknadu za prehranu, prigodne nagrade za Uskrs i Božić te ostale dodatke, što Tommy dovodi u red najpoželjnijih poslodavaca u maloprodaji, koji nudi bolje uvjete rada od konkurencije”, poručuju iz Tommyja.

Status radnika poboljšan je i u pogledu mogućnosti profesionalnog razvoja, usavršavanja i napredovanja kroz edukativne programe i suradnju s visoko školskim ustanovama.

Dodaju kako ih liderska pozicija koju su dostigli kontinuiranim ulaganjima u rast i razvoj poslovanja obvezuje da i dalje primjenjuju poslovnu strategiju u kojoj su kupci i njihove potrebe uvijek u prvom planu.

Veliki doprinos unapređenju pozicije Tommyja daju i stalne inovacije, te uvođenje dodatnih prodajnih kanala i usluga koje kontinuirano implementiraju, kao i realizacija projekata kojima aktivno potiču digitalnu i energetsku transformaciju poslovanja.

Važan dio njihove poslovne strategije su i aktivnosti društveno odgovornog poslovanja. “Nizom konkretnih projekata i aktivnosti podupiremo ponajviše lokalne zajednice u kojima poslujemo s ciljem da naš poslovni uspjeh bude vrednovan i doprinosom društvenoj zajednici, njezinom razvoju i boljitku. Tommy je najveći donator i sponzor brojnih sportskih klubova i društava, kao i niza sportskih događaja, sudjelujemo i u aktivnostima vezanim za održivi razvoj i očuvanje okoliša, poboljšanje zdravstvene i socijalne skrbi, humanitarnim akcijama, unapređenju edukacijske razine mladih, a financijski podupiremo niz kulturnih događaja i organizacija koji za cilj imaju očuvanje hrvatske tradicijske baštine”, zaključuje se u priopćenju Tommyja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!