Tvrdi litavski sir DŽIUGAS osvojio je simpatije hrvatskih gurmana!

Sir DŽIUGAS hrvatskim kupcima svojim okusom ugađa već više od 10 godina, a iskustvo na tržištu dokazuje da je tvrdi sir DŽIUGAS omiljen među Hrvatima

Sir se proizvodi u poduzeću Žemaitijos Pienas, koje je svoju djelatnost započelo 1924. godine u Litvi, u gradiću Telšiai koji se nalazi u regiji prepunoj jezera i brežuljaka.

Radujemo se što su nam dugogodišnje iskustvo i velika ljubav prema poslu omogućili da stvorimo recept za najpoznatiji sir u Litvi DŽIUGAS.

Sir Džiugas ima zaštićenu oznaku geografskog podrijetla iz regije Telšiai.

U sastavu sira DŽIUGAS samo su tri sastojka: kravlje mlijeko, sol i enzim neživotinjskog podrijetla.

  • BEZ laktoza, BEZ konzervansa
  • BEZ bojila
  • Pogodno za vegetarijance
  • 69 međunarodnih medalja i nagrada
  • Izvozi se u 46 zemalja

Sir DŽIUGAS hrvatskim kupcima svojim okusom ugađa već više od 10 godina, a iskustvo na tržištu dokazuje da je tvrdi sir DŽIUGAS omiljen među Hrvatima.

Iz jedinstvenog mjesta u Litvi do hrvatskih trgovina stižu sirevi različite zrelosti: 6, 12, 18, 24 i 36 mjeseci.
Sir je idealan za međuobroke, doručak, ručak ili večeru. U njemu možete uživati jednostavno kao u siru ili u kombinaciji sa svježim i bobičastim voćem ili orašastim plodovima. DŽIUGAS savršeno odgovara i uz vaša omiljena vina, u kombinaciji s medom ili raznim marmeladama.

Sir DŽIUGAS hrvatskim kupcima odgovara i sviđa im se. Odmah je uočljiva i jedinstvenost ovog litavskog sira u usporedbi s ostalim tvrdim sirevima. DŽIUGAS ima intenzivan, slatkast, ali u isto vrijeme i pikantan okus. Aroma također osvaja kupca – ona je neprimjetno osvježavajuća. Budući da sir nije obojen nikakvim prehrambenim bojama, njegova prirodna boja može se razlikovati: u svibnju on bude blago žućkaste, dok je u kolovozu – intenzivno žute boje. To ovisi o tome koju travu pasu krave iz slobodnog uzgoja.

Jedinstvena je i proizvodnja sira DŽIUGAS koja traje samo tijekom ljeta: od svibnja do listopada. Proizvodi se isključivo od mlijeka krava iz slobodnog uzgoja što siru daje posebnu ljetnu aromu. Mlijeko sretnih kravica – jedinstveni okus i izuzetna kvaliteta sira.

Hrvati izrazito cijene prirodnu i zdravu prehranu.
Tvrdi sir DŽIUGAS omiljen je proizvod među ljudima koji razmišljaju, odgovorno biraju i čitaju oznake na prehrambenim proizvodima. Sto grama tvrdog sira sadrži preporučenu dnevnu dozu kalcija, obiluje fosforom, a sadrži i 33 g dragocjenih i lako probavljivih proteina i samo 26 g masti, što je 10% manje nego u drugim sirevima.

U sastavu sira DŽIUGAS ima puno bitnih aminokiselina poput glutaminske kiseline, valina i triptofana, kao i čovjeku bitnih minerala. DŽIUGAS tvrdi sir ne samo da doprinosi zdravoj prehrani, već je i jedan od rijetkih sireva koji ima peti okus “umami”.

Vrijeme je za probati i ocijeniti najbolje iz litavskih livada i polja. Jednostavno kušajte sami i otkrijte gastronomski ponos Litve! DŽIUGAS sir dostupan je u trgovinama: Konzum, Plodine, Kaufland, Spar, Metro, KTC, Eurospin, Lidl, Ribola, Victa, Djelo i Tommy (u ovom trgovačkom lancu možete pronaći sir koji je dozrijevao čak 36 mjeseci).

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKaufland svakog tjedna donira namirnice i pomaže lokalnim zajednicama
Sljedeći članakZlatna košarica 2021.