Hrvatsko EU poslovno vijeće (CEUBC) u Europskom parlamentu organiziralo je događanje pod nazivom “Meet Croatian MEPs” koje je na jednom mjestu okupilo predstavnike hrvatske poslovne zajednice, hrvatske europarlamentarce i visoke dužnosnike EU institucija (Komisije, Parlamenta i Vijeća), izvijestili su iz Podravke.

U sklopu predstavljanja hrvatskog poslovnog sektora u službenom dijelu događanja predstavila se i Podravka kao jedna od vodećih hrvatskih kompanija.

U nastavku su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu predstavili svoj rad i aktivnosti te je uslijedila rasprava o mogućnostima suradnje i zastupanja hrvatskih poslovnih interesa na EU razini. Prisutnima se obratio i Paul Vandoren, posljednji EU veleposlanik u Republici Hrvatskoj.

Nakon službenog dijela, više od 100 uzvanika imalo je priliku uživati u specijalitetima koje su za njih pripremili Podravkini promotori kulinarstva. Tako su se na meniju, između ostalog, našli pljukanci s tartufima, plodovi mora s njokima, rolada od kopuna i pisanica Stubica, pripremljeni s Vegetom, najpoznatijim hrvatskim proizvodom, prisutnim na europskom tržištu više od 45 godina.

Ovo je bilo prvo organizirano okupljanje predstavnika hrvatskog poslovnog sektora u Bruxellesu, a CEUBC će u 2014. organizirati seriju događanja pod nazivom “Meet Team Croatia” s ciljem povezivanja vodećih hrvatskih predstavnika u EU s članovima hrvatske poslovne zajednice.

“Ponosan sam što smo organizirali ovaj događaj u zgradi Europskog parlamenta. Hrvatska je u Europskoj uniji, to je činjenica, i moramo početi koristiti europske modele komuniciranja između poslovnog sektora i EU institucija kako bi se naše firme bolje upoznale s načinom rada u Bruxellesu”, izjavio je Natko Vlahović, izvršni direktor CEUBC-a.

Podravka je prehrambena kompanija koja se ubraja među vodeće u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi te ima svoja poduzeća i podružnice u 20 zemalja širom svijeta. Dugi niz godina prisutna je na europskom tržištu te je stvorila brojne poznate marke proizvoda od kojih se posebno ističe Vegeta, zaključuje se u priopćenju Podravke.