feravino-sv-vinko-ivan-ergovic-blagoslov-vinogradaNa padinama poznate vinogradarske lokacije Božilovac u feričanačkom vinogorju Feravino je i ove godine organiziralo prigodan blagoslov vinograda i tradicionalnu slavonsku proslavu povodom blagdana Sv. Vinka, izvijestili su iz te vinarije.

Nakon kušanja vina u OŠ Vladimira Nazora u Feričancima, svi gosti su organiziranim prijevozom pristigli u vinograde Feravina, gdje je organiziran blagoslov vinograda i natjecanje u rezidbi loze.

Proslava dana Sv. Vinka nastavila se u šatoru uz sam vinograd, uz tamburaše i slavonske specijalitete. Iako je prostor bio dobro grijan, ugrijati se moglo i uz otvorenu vatru, koja se zapalila dan ranije, uz koju su se pripremale domaće delicije poput slavonskog čobanca, kobasica i slanine na ražnju u domaćim lepinjama te pečene voletine, a sve je to bolje prijalo uz kuhano vino i čašicu mlade graševine i frankovke.

Brojni pristigli gosti potvrdili su važnost Feravina za našički kraj. Vinarija iz Feričanaca se iznimnim ulaganjima i trudom u posljednjih par godina prometnula u jednu od najvećih domaćih vinarija koja proizvodi vrhunska vina. U vinariji ističu kako su si za cilj postavili postati vodeći kontinentalni proizvođač crnih, uz vrhunska bijela vina.

Kako nisu daleko od ostvarenja tog cilja svjedoči i Ivan Ergović, vlasnik Nexe grupe u čijem sastavu djeluje i Feravino. “Svojim velikim trudom i zalaganjem, svi u Feravinu zaslužni su za sve brojnije nagrade i sve bolje kritike naših vina, posebice iz ekskluzivnih linija Dika i Miraz. Na Sv. Vinka smo tradicionalno okupili naše sumještane, partnere i uzvanike, kako bi se zajedno proveselili i nazdravili još jednoj uspješnoj godini za Nexe grupu i Feravino”, naglasio je Ergović.

Na 155 hektara vinograda Feravino ima zasađeno pretežito graševinu i frankovku, uz koje su još zastupljeni bijeli pinot, chardonnay, rajnski rizling, zweigelt, syrah, cabernet sauvignon i merlot. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 800 i 900 tisuća litara.