Rad nedjeljom na području grada Mostara postaje prošlost, prenosi N1. Gradsko vijeće Mostara s 26 glasa za, 2 protiv i 4 suzdržana usvojilo je odluku o zabrani rada nedjeljom, što je izazvalo različite reakcije poslodavaca, radnika, ali i građana.

Prema novoj odluci, nedjeljom, praznicima te neradnim danima trgovinama koje se bavi prodajom pekarskih proizvoda te cvjećarnama rad će biti omogućen u razdoblju od 7 do 12 sati, dok trgovine na veliko i malo u kojima se prodaju neprehrambeni proizvodi neće raditi nedjeljom, a ostalim danima njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat. Nedjeljom neće raditi ni kiosci.

Za vrijeme turističke sezone u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna određuje se radno vrijeme i to najduže do ponoći radnim danom te 1 sat vikendom, uz puštanje i izvođenje glazbe za ugostiteljske objekte koji posluju van kolektivno stambenih objekata. Za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru kao što su vrtovi i terase ljeti se određuje radno vrijeme najduže do ponoći radnim danom te do 1 sat vikendom, uz puštanje i izvođenje muzike za objekte koji se ne nalaze u okviru kolektivno stambenih objekata.

Za one koji ne budu poštivali odluku o radnom vremenu i ako pravna osoba ne odredi radno vrijeme u skladu s odredbama ove Odluke previđene su novčane kazne od 1.000 do 3.000 KM.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!