U Vrbovcu održana manifestacija „Kaj su jeli naši stari“

Tradicionalna manifestacija i najveći hrvatski festival hrane, „Kaj su jeli naši stari“, održan je protekloga vikenda u Vrbovcu.

Riječ je o jedinstvenoj turističko-kulinarskoj priredbi i degustacijsko-prodajnoj izložbi koja privlači sve više posjetitelja, a održava se svake godine zadnjeg vikenda u kolovozu.

Starinska narodna jela dio su narodnog identiteta, a manifestacija omogućuje da se ta tradicija održi i da stara jela i recepti dobiju nove poklonike, što je i glavni cilj ove priredbe.

Pod tradicionalno može se staviti i sponzorstvo PIK-a Vrbovec, koji ovu manifestaciju podupire od samih početaka.

„Već trideset godina koliko se održava, PIK Vrbovec podupire ovaj događaj koji početkom jeseni svojim bogatim programom privlači brojne posjetitelje koji su imali prilike probati tradicionalna domaća jela pripremljena prema starinskim receptima. Uz šetnju prepunim i veselim gradskim ulicama gosti su, osim finih jela, imali prilike kušati proizvode PIK-a Vrbovec, ali i vina i kolače vrbovečkog kraja“, ističu iz PIK-a.

PIK Vrbovec je kao generalni sponzor organizirao zabavni program u kojem su svoje kulinarsko umijeće pokazali poznati hrvatski kuhari predvođeni Brankom Ognjenovićem.

Uz uživanje u bogatoj kuhinji Vrbovca prema „zakonima“ tradicije, goste je dočekao kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program. Osim folklornih i kulturno-umjetničkih društava, zabavljale su ih i brojne pjevačke zvijezde.