humanitarna-pik-mortadela-002PIK Vrbovec organizirao je dobrotvornu akciju povodom manifestacije “Kaj su jeli naši stari”

Ove subote, 25. kolovoza, u sklopu 32. kulinarsko-turističke manifestacije “Kaj su jeli naši stari” u Vrbovcu, zahvaljujući inicijativi PIK Vrbovca kao glavnog sponzora manifestacije, prikupljeno je 10.000 kuna za udrugu NADA za djecu s posebnim potrebama za rehabilitacijsko jahanje, u dobrotvornoj akciji “Humanitarna PIK Mortadela”, izvijestili su iz PIK Vrbovca.

U organizaciji PIK Vrbovca pripremale su se delicije od 200 kilograma teške PIK Mortadele, koja se izrađivala posebno za ovu humanitarnu prigodu, uz kreativno i kulinarsko vodstvo poznatog kuhara i ljubitelja gastronomije Branka Ognjenovića.

Mortadela se pripremala prema dva posebna recepta – Vrbovečka salata i Salata naših baka, koje je za ovu humanitarnu akciju osmislio upravo Branko Ognjenović.

Specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima uz dobrovoljni prilog za udrugu NADA te je prikupljeno 5000 kuna, a PIK Vrbovec je iznos udvostručio s dodatnih 5000 kuna jer je odlučio donirati 1 kunu za svaku prikupljenu kunu od Vrbovčana i njihovih gostiju, pa je ukupno sakupljeno 10.000 kuna.

Udruga Nada postoji od 2002. godine te se bavi rekreacijskim i terapijskim jahanjem za djecu s posebnim potrebama, invalide te zdrave ljude koji se žele iskušati u ovom predivnom sportu. Udruga okuplja mnogobrojne članove, koji će se najviše razveseliti prikupljenim sredstvima, a njihov smiješak bit će najveće zadovoljstvo i nagrada organizatoru, ističu iz PIK-a.

Dodaju pritom kako je PIK Vrbovec kompanija koja ima jaku poveznicu sa svojom lokalnom zajednicom, pogotovo iz razloga što veliki broj Vrbovčana radi upravo u PIK-u.

Uz “Humanitarnu Mortadelu” na manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” na štandu PIK Vrbovca pod voditeljskom kuhačom Branka Ognjenovića pripremale su se i brojne druge delicije poput roštilja i Svatovskog lonca.

Upravo je Svatovski lonac privukao najveću pozornost posjetitelja, zahvaljujući Kulturno umjetničkom društvu iz Vrbovca i njihovim svatovima, koji su vjerno dočarali svatovske običaje iz vrbovečkog kraja te su svojom prekrasnim nošnjama oduševili sve prisutne, zaključuje se u priopćenju.