U novu prodavaonicu dm je investirao više od tri milijuna kuna

Drogerijski lanac dm otvorio je danas u Zagrebu svoju dosad najveću prodavaonicu u Hrvatskoj u koju je investirano više od tri milijuna kuna.

Radi se o ukupno 146. prodavaonici dm-a u Hrvatskoj u sklopu koje je otvoren i OTC odjel – specijalizirani odjel bezreceptnih lijekova i medicinskih proizvoda.

U ponudi dm-ove ljekarne nalazi se gotovo 2000 proizvoda, a svim kupcima su osigurani i stručni savjeti magistra farmacije i farmaceutskih tehničarki.

“Danas dm ima prodavaonice u 59 hrvatskih gradova, a daljnjim investicijama i ekspanzijom želimo biti dostupni što većem broju građana. U poslovnoj godini 2012./2013. planiramo investirati više od 55 milijuna kuna u otvaranje novih prodavaonica i novih radnih mjesta, pri čemu ćemo širiti i ponudu bezreceptnih lijekova”, izjavio je povodom otvaranja Branko Zvonarić, član uprave dm-a zadužen za ekspanziju.

Prva prodavaonica dm-a u Hrvatskoj otvorena je u svibnju 1996. u Zagrebu, a danas ovaj lanac drži 25,7 posto udjela na ukupnom tržištu drogerijskog asortimana i zapošljava 1194 djelatnika. U poslovnoj godini 2011./2012. dm je investirao više od 48 milijuna kuna.

Uz otvaranje novih prodavaonica i širenje ponude bezreceptnih lijekova, dm je najavio i jačanje suradnje s hrvatskim dobavljačima. Ovaj lanac trenutno surađuje sa 76 hrvatskih dobavljača i na svojim policama nudi više od 1000 domaćih proizvoda.