Unatoč ublažavanju mjera trgovci se moraju pridržavati strogih pravila

Preporuke HZJZ-a ograničavaju broj kupaca koji istovremeno borave u trgovini na 15 kupaca na 100 metara četvornih neto, podsjećaju iz HGK

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je preporuke za sprječavanje infekcije u trgovinama koje započinju s radom u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih za koronavirus.

“Otvaranje svih trgovina i produženje radnog vremena pomoći će normalizaciji situacije u sektoru, ali i u cijelom gospodarstvu. Iznimno je važno pridržavati se pravila za zaštitu zdravlja, održavati fizički razmak među kupcima i radnicima, urediti rad u smjenama i paziti na dezinfekciju”, istaknula je Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Preporuke HZJZ-a ograničavaju broj kupaca koji istovremeno borave u trgovini na 15 kupaca na 100 metara četvornih neto. Točnije, maksimalni broj kupaca koji mogu istovremeno boraviti u trgovini ovisi o neto površini trgovine (površina koja je predviđena za kretanje kupaca, tj. bruto površina umanjena za površinu koju zauzimaju izlošci, police, blagajna, hladnjaci i ostala oprema trgovine). Najveći broj kupaca koji može istovremeno boraviti u trgovini je neto površina u četvornim metrima podijeljena sa 7. Ako je teško odrediti neto površinu, može se najveći broj kupaca koji istovremeno smiju biti u trgovini izračunati da se bruto površina podijeli s 10.

Nakon što u trgovinu uđe maksimalno dozvoljen broj kupaca, daljnji ulasci su mogući tek kad netko od kupaca izađe, tj. na jednog koji izađe, jedan može ući.

Posebna pravila vrijede za trgovine tekstila u kojima se preporučuje prodaja bez isprobavanja odjevnih predmeta. Ako je nužno isprobati odjevne predmete, nekupljena roba mora se spremiti na pet dana u za to predviđeni prostor prije ponovnog stavljanja u prodaju. Isto vrijedi i za odjevne predmete iz povrata.

Ograničen je i broj košarica i kolica u trgovinama prema maksimalnom broju kupaca koji mogu istovremeno biti u trgovini te da se ulazak uvjetuje preuzimanjem slobodne košarice ili kolica.

Za osoblje koje dolazi u kontakt licem u lice s kupcima moraju se osigurati zaštitne maske i fizička distanca, to se odnosi na blagajnike, poslužitelje, osoblje koje objašnjava karakteristike proizvoda i slično. Ako je moguće, preporuča se ugradnja zaštitnih pregrada na blagajnama i potiče se beskontaktno plaćanje.

HZJZ također preporuča smjenski rad i to na način da između prve i druge smjene bude barem sat vremena razmaka koji će se iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju površina tijekom rutinskog čišćenja. Zahtijevaju temeljno dezinficiranje prostora, kao i kontroliranje zdravstvenog stanja osoblja mjerenjem temperature prije posla.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakUlje: I hrana i lijek
Sljedeći članakHUP: U Zakon o radu hitno uvesti odredbu o izvanrednom stanju