Grupa Univerexport položila je kamen temeljac za izgradnju distributivnog centra te kompanije na Zrenjaninskom putu u Novom Sadu.

UNIVEREKSPORT-izgradnju-DISTRIBUTIVNOG-centra-midiVrijednost investicije je 16 milijuna eura. Predsjednica Grupe Univerexport Vesna Vučurević kazala je da je rok za završetak radova travanj 2017. godine i navela je da će najveći dio površine od oko 30.000 kvadratnih metara zauzimati skladište koje je namijenjeno za čuvanje robe i distribuciju u maloprodajne i veleprodajne objekte.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Grad Novi Sad sa svojom administracijom dao punu podršku Univerexportu za provođenje jedne od najvećih investicija ove godine u glavnom gradu Vojvodine.

“Radi se o domaćim investitorima, o novim radnim mjestima i novim objektima koje će Grad na kraju oporezivati, a zatim od tih sredstava graditi nove vrtiće, asfaltira ceste i slično. Ovo je dokaz da domaće kompanije mogu biti konkurentne u žestokoj tržišnoj utakmici”, kazao je Vučević.

Grupa Univerexport ima 130 maloprodajnih objekata širom Vojvodine i u Beogradu.

Univerexport je najveći domaći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji posluje od 1990. godine, a sjedište kompanije je od početka u Novom Sadu. (SEEbiz.eu/Beta)