U Osijeku se održava veliki sastanak na kojem su sudjelovali predsjednici uprava Spara Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije i Mađarske. Održavanjem sastanka na ovako visokoj razini upravo u Osijeku, Spar je pokazao koliko je Slavonija važna za jednu od vodećih europskih poslovnih grupacija.

“Od 45 gradova u kojima je Spar prisutan u Hrvatskoj odabrali smo upravo Osijek kojem pridajemo veliku pažnju u našem poslovanju. Mi u Sparu cijenimo Slavoniju te ju smatramo srcem hrvatske poljoprivrede i prepoznajemo njezin potencijal. Brojni sjajni dobavljači dolaze iz Slavonije, a kvaliteta njihovih proizvoda rezultirala je uspješnim izvozom u ostale zemlje u kojima grupacija posluje”, poručio je Paul Klotz, član Uprave Spar Austrija zadužen za poslovanje u inozemstvu (Austrija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska).

Paul Klotz, član Uprave Spar Austrija zadužen za poslovanje u inozemstvu

Koliko je važan susret predsjednika uprava Spara za Osijek i Slavoniju pojasnio je i predsjednik Uprave tvrtke za Hrvatsku, Helmut Fenzl. “Iznimno mi je drago da su kolege iz grupacije prepoznale Osijek za mjesto ovog važnog susreta. Domaći proizvodi, među kojima je i velik broj onih koji dolaze od proizvođača i kompanija iz Slavonije, važan su dio naše ponude. Veseli me što osim u Hrvatskoj omogućavamo da se proizvodi hrvatskih proizvođača plasiraju na police trgovina svih zemalja u kojima Spar posluje”, istaknuo je Fenzl.

Tijekom dvodnevnog posjeta Osijeku i Slavoniji čelni ljudi Spara iz pet zemalja susreli su se i s osam odabranih hrvatskih partnera dobavljača koji su imali prilike predstaviti svoje proizvode kako bi se dodatno osnažio njihov izvoz u Spar prodajnu mrežu. U ime partnera dobavljača na sastanku su bili predstavnici tvrtki Gavrilović, Kandit, Koestlin, Kraš, Mlinar, Saponija, Vindija i Žito.

Proizvodi proizvođača iz Slavonije cijenjeni su na internacionalnoj razini. “Ono čemu uvijek težimo u ponudi je kvaliteta. Hrvatski proizvodi iznimne su kvalitete te svakim danom raste broj proizvoda koje plasiramo na police u svim zemljama u kojima poslujemo. Zahvaljujući preporukama hrvatskih kolega iz nabave sve više hrvatskih proizvoda ulistavamo u našu ponudu u ostalim zemljama. Tako su suhomesnati proizvodi Dobro osječkog Žita vrlo brzo našli svoje kupce van granica Hrvatske”, poručio je Norbert Mocharitsch, zadužen za internacionalnu nabavu vlastitih marki u Sparu.

Hrvatski proizvodi popularni su u Interspar hipermarketima i Spar supermarketima u Austriji, Sloveniji, Italiji i Mađarskoj. To potvrđuje i predsjednica Uprave Spara Mađarska koja se za vrijeme dvodnevnog boravka u Hrvatskoj i osobno uvjerila u kvalitetu hrvatskih proizvoda.

Gabriella Heiszler i Helmut Fenzl

“Kupcima osiguravamo isključivo visokokvalitetne proizvode, posebice one koji su napravljeni od lokalnih namirnica. Veseli me vidjeti da hrvatski proizvođači njeguju kvalitetu i inovativnost, što je temelj na kojem se može stalno povećavati izvoz. Zbog geografske blizine, hrvatski proizvođači od prije jako dobro kotiraju u Mađarskoj te naši kupci vole i traže hrvatske proizvode poput Ledo sladoleda ili Jana ledenih čajeva i aromatiziranih voda”, poručila je predsjednica Uprave Spar Mađarska, Gabriella Heiszler.

Spar od početka poslovanja u Hrvatskoj u kontinuitetu pruža podršku domaćim proizvođačima, omogućujući im plasman proizvoda na police Spar i Interspar trgovina diljem Hrvatske i na europska tržišta gdje Spar Austrija posluje. Izvoz hrvatskih proizvoda kroz Spar prodajnu mrežu na inozemna tržišta u stalnom je porastu te je u prvih šest mjeseci ove godine iznosio gotovo 370 milijuna kuna, što je porast od 3% u odnosu na isto razdoblje u 2020., koja je bila rekordna godina po ukupnoj vrijednosti izvoza.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!