Uspješno upravljanje lancem opskrbe uz PANTHEON

U programu PANTHEON, optimalno planiranje i realizaciju osiguravaju pregled potrebnih kapaciteta i raspoloživih radnih resursa

Upravljanje lancem opskrbe zahtijeva veliko znanje zasnovano na upravljanju procesima svih karika u lancu. Što je više karika u lancu opskrbe to je njegova složenost veća. Kako bi lanac opskrbe bio efikasan, on mora biti isplativ i temeljito isplaniran kako bi se proizvodi isporučili na vrijeme.

Prije uspostavljanja lanca opskrbe neophodno je planiranje i razvoj strategije. Planiranje obuhvaća sve od provjere potražnje za proizvodom ili uslugom i provjere mogućnosti isporuke do predviđanja troškova, profita, dostupnosti radne snage itd. Svi su ovi faktori važni za učinkovitu isporuku. Bez pravilnog planiranja, skoro je nemoguće postići efikasnu proizvodnju.

U programu PANTHEON, optimalno planiranje i realizaciju osiguravaju pregled potrebnih kapaciteta i raspoloživih radnih resursa. U svakom trenutku možete pratiti status i stupanj izvršenja naloga kao i to jesu li nalozi realizirani na vrijeme. U jednom sustavu možete pratite procese, rokove i performanse zaposlenika, a pouzdano poslovno odlučivanje omogućeno je na osnovi relevantnih i ažurnih podataka direktno iz programa.

Važnu ulogu u sustavima za upravljanje lancem opskrbe imaju i dobavljači. Za izradu proizvoda koji se prodaju krajnjim korisnicima često se koristi više različitih sirovina. Zato je bitan odabir odgovarajućih dobavljača i pravovremena nabava kvalitetnih i povoljnih sirovina od kojih je moguća izrada proizvoda visoke kvalitete.

Pomoću PANTHEON-a lako možete pratiti iskorištene materijale i operacije od sirovina do krajnjeg proizvoda; time su radni procesi brži i pojednostavljeni.

Za visoko učinkovit sustav upravljanja lancem opskrbe, neophodna je evidencija o materijalima i zalihama. Redovita inventura podrazumijeva pripremljenu listu artikala, sirovina i drugih (polu)proizvoda potrebnih za finalni proizvod ili uslugu. Ovu listu treba redovito ažurirati kako bi se razlučio višak od potrebne zalihe. Upravljanje zalihama je ključni dio upravljanja lancem opskrbe, jer bez toga proizvodnja i prodaja mogu biti narušene ili čak nemoguće.


S PANTHEON-om su zalihe uvijek ažurne zahvaljujući podržanim ključnim procesima u skladištima i potpunim pregledom vaše robe. Pregled zaliha i narudžbi je brz i jednostavan, a niz automatiziranih procedura brine o optimalnom stanju robe i zaliha. PANTHEON podržava i druge procese u tvrtki, pa je skladište povezano i s drugim odjelima (npr. prodaja, proizvodnja, računovodstvo itd.). Kada su svi podaci na jednom mjestu poslovni procesi se odvijaju organiziranije, ujednačeno i brže.

Jedna od najvažnijih karika u lancu opskrbe je proizvodnja koja je moguća je samo ako su svi ostali dijelovi usklađeni. Za početak proizvodnog procesa svi gore navedeni koraci iznimno su važni: dobro planiranje, redovna isporuka robe i pregled zaliha. Kako bi sve teklo ispravno, svi podaci potrebni za proces moraju biti ažurni i na dohvat ruke.

PANTHEON tvrtkama pomaže povezati proizvodni pogon i proizvodnu jedinicu. Na osnovi radnih operacija s poslovnim programom osiguravate najprikladnije terminiranje operativnih planova.

Konačno, neophodan je transport za isporuku finalnog proizvoda na tržište. Pravovremeni transport robe je temelj za održavanje nesmetanog poslovnog procesa u svakoj fazi lanca opskrbe.

Tvrtke koje imaju uspostavljen snažan sustav upravljanja lancem opskrbe, stavljaju veliki naglasak na sve gore navedene elemente. Takve tvrtke sve veći prioritet daju rješenjima koja nude potpunu kontrolu nad cjelokupnim poslovnim procesima. Upravo PANTHEON omogućava sveobuhvatno praćenje i kontrolu svih poslovnih procesa uključujući proizvodnju, opskrbni lanac, troškove usluga i upravljanje sredstvima.

Korištenje ovakvog rješenja koje omogućava automatizaciju i prikupljanje podataka u stvarnom vremenu, značajno doprinosi boljoj produktivnosti. To zauzvrat svim sudionicima omogućava informacije i alate koji su im potrebni za bolje obavljanje posla i brže donošenje odluka u cijelom opskrbnom lancu.

Ako želite više informacija o tome kako vam možemo pomoći unaprijediti vaše poslovne procese, kontaktirajte nas na prodaja@datalab.hr ili 013535595.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakPipi “oblači” svoje retro zeleno ruho
Sljedeći članakCedevita uz okus Pink Grejp podržava udruge za borbu protiv raka dojke