Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na više od 15.000 Billy fiskalnih blagajni.

Trgovcu kune i manje naknade
U suradnji sa slovenskim sustavom GoCrypto, Billy POS može zainteresiranim trgovcima brzo i jednostavno omogućiti primanje kriptovaluta kao što su Bitcoin Cash (BCH), Eli Token (ELI), Ether (ETH) i Bitcoin (BTC). Pri tom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti – trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Važno je napomenuti kako su transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta osjetno niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. Tako će trgovcu u trenutku transakcije iznos u kunama biti umanjen za naknadu od 1,25% za transakciju na blagajni, odnosno 1,45% ako se kupnja obavlja na internetskoj trgovini (webshopu). K tome, za trgovca je integracija plaćanja na njegovu blagajnu posve besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta; za njega je jedini trošak tek naknada za transakciju.

Kupci za plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama trebaju skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika. Primjerice, žele li platiti s Bitcoin Cash (BCH) to mogu učiniti iz bilo kojeg “novčanika” koji podržava ovu kriptovalutu, odnosno zna komunicirati s Bitcoin.com platformom. Za ostale podržane kriptovalute, kao što su Ether (ETH) ili Bitcoin (BTC), potrebno je posegnuti za Elly “novčanikom” platforme GoCrypto. No, potrebno je naglasiti kako svakom kupnjom kroz Elly wallet, kupac dobiva dio sredstava natrag kroz program vjernosti.

Elly kriptonovčanik

“Iznimno smo ponosni što hrvatskim trgovcima možemo ponuditi transparentan i jednostavan način da zadovolje želju rastućeg dijela domaćih, a osobito stranih kupaca, za plaćanjem u kriptovalutama. Vjerujemo kako će trgovci prepoznati sve prednosti prihvaćanja kriptovaluta, kako na Billy fiskalnim blagajnama tako u svojim webshopovima”, izjavio je Damir Lesničar, direktor tvrtke Billy POS i ETRANET Grupe.

Dio svakodnevice u Sloveniji
Platforma GoCrypto je novo ime platforme za plaćanje kriptovalutama ljubljanske tvrtke Eligma koja je već godinama lider u slovenskom kriptovalutnom prostoru. Kriptovalutama na platformi GoCrypto (odnosno prije pod imenom Elipay) može se platiti kao bilo kojim drugim sredstvom plaćanja na gotovo 500 prodajnih mjesta u Sloveniji.

Uz snažnu podršku krovne tvrtke koja u Ljubljani upravlja BTC shopping gradom ne iznenađuje što se kriptovalute već odavno primaju u BTC Shopping Cityju u Ljubljani, ali i primjerice u lancu trgovina elektroničkom robom Big Bang ili pak u supermarketima Tuš.
GoCrypto je partner Bitcoin.com, najpoznatije svjetske burze kriptovaluta, te se za plaćanje Bitcoin Cashom (BCH) na platformi GoCrypto može koristiti bilo koji kriptonovčanik koji ga podržava. Pored toga, GoCrypto kroz svoju wallet aplikaciju Elly omogućava i plaćanje u drugim kriptovalutama, ali i kupovinu istih izravno iz Elly aplikacije.

Za više informacija o Billy POS odnosno ETRANET Grupi, posjetite www.billy.hr odnosno www.etranet.hr.