VijestiZemljaVelpro i Savez udruga malih trgovaca potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji

Velpro i Savez udruga malih trgovaca potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji

Velpro i Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske potpisali su danas Sporazum o poslovnoj suradnji kojim se potvrđuje i osigurava daljnja dugogodišnja suradnja malih trgovaca članova Saveza i Velproa kao najvećeg partnera u opskrbi širokog asortimana roba i usluga u veleprodaji.

Ugovor o suradnji potpisali su Ivan Ćibarić, predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Republike Hrvatske, i Dalibor Poznić, direktor Poslovnog područja veleprodaje i distribucije u Konzumu.

Na konferenciji za medije je istaknuto kako će se potpisivanjem navedenog ugovora s Velproom malim trgovcima članovima Saveza omogućiti cijeli niz pogodnosti i povoljniji uvjeti nabave što će sve doprinijeti većoj konkurentnosti malih trgovaca okupljenih u Savezu.

“Suradnja Velproa s malim trgovcima, danas članovima Saveza, traje više od 10 godina i kontinuirano se proširuje kroz različite projekte koji za cilj imaju podršku, očuvanje i unapređenje poslovanja malih trgovaca u Hrvatskoj. Najbolji primjer za to je upravo projekt Plus market u kojem sudjeluje 1200 malih trgovina, a koji malim trgovcima omogućuje smanjenje troškova, implementaciju suvremenih maloprodajnih praksi i znanja te ukupno povećanje efikasnosti poslovanja”, izjavio je Poznić.

Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske zastupa interese svojih 331 članova koji zapošljavaju 2300 zaposlenika u 615 prodavaonica. Cilj Saveza je promicanje održivog razvoja male trgovine kroz povezivanje i umrežavanje trgovaca te različite razvojne programe.

“Današnje potpisivanje ugovora s Velproom kao najvećom hrvatskom veleprodajom omogućit će našim članovima još povoljnije uvjete nabave robe i usluga. Pritom bih želio napomenuti da su upravo ovakva partnerstva, ali i samo intenzivnije povezivanje malih trgovaca iznimno važni za opstanak male trgovine u Hrvatskoj. Viši stupanj povezanosti malih trgovaca u sklopu našeg Saveza rezultirat će i ostalim pozitivnim trendovima u tradicionalnoj maloprodaji i njenom opstanku na budućem zahtjevnom i kompetitivnom tržištu Europske unije”, izjavio je Ćibarić.

Velpro je najveći veleprodajni lanac u Hrvatskoj koji ima 20 centara te asortiman od 12.000 artikala koji uključuju pakiranu hranu, voće i povrće, neprehranu, suhomesnate i mliječne proizvode kao i trgovačku marku Rial razvijenu isključivo za potrebe veleprodajnih kupaca.

Iz tvrtke ističu kako su kupcima omogućeni razni načini plaćanja, redovne akcijske ponude i logistička podrška 200 suvremenih dostavnih vozila s temperaturnim režimima.

Velpro u svoje poslovanje kontinuirano uvodi nove tehnologije poput WMS (Warehouse Management) sustava za upravljanje robom u visokoregalnim skladištima. Velpro je također osigurao i konstantnu sigurnost i kvalitetu asortimana implementacijom HACCP sustava, a certificirao je i sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 140001:2004, rečeno je na konferenciji.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...