Vina PP Orahovice osvojila dvije bronce na Decanteru 2019.

Radi širenja tržišta i upoznavanja s proizvodima i brendom Panona Mare, PP Orahovica je u svibnju ove godine također nastupila na sajmu Seafood Expo Global u Briselu, najvećem svjetskom sajmu ribe

Decanter Word Wine Awards je ove godine održan 16. put, a na ovom najprestižnijem vinskom natjecanju sudjelovala su i vina PP Orahovice sorte zelenog silvanca. Iz globalne vinske industrije uzorkovano je blizu 17.000 vina iz 57 zemalja, a za ocjenjivanje tijekom tjedan dana je bio zadužen žiri od 280 sudaca, među kojima je bilo 70 MastersofWine i 23 MasterSommeliera.

PP Orahovica je ponijela dvije brončane medalje za vina Silvanac zeleni berbe 2017. i Silvanac zeleni izborne berbe 2016.

Vinogradarski, 2017. je bila vrlo dobra godina, zima je bila blaga, veći dio ljeta sušan, a berba je bila u nekoliko termina. Silvanac zeleni upravo je u orahovačkom kraju našao idealnu slogu svih prirodnih faktora i svake godine daje vina vrhunskih kategorija. U vinu Silvanac zeleni berba 2017. u početku dominira travnata aroma koja sazrijevanjem više prelazi u voćne arome marelice i breskve. Vino dozrijeva u inoxu barem godinu dana.

Za vino premium kategorije Silvanac Zeleni izborna berba 2016 birano je grožđe s najboljih položaja. U aromi prevladavaju med, prezrelo grožđe i prezrelo voće. Na okusu kremozno, gusto, viskozno vino s više od 50 g/l šećera.

Na ovogodišnjem natjecanju zabilježen je uspon u manje poznatim regijama za proizvodnju vina, kao što su istočna Europa, Meksiko, Kina. Klasične regije iz Francuske, SAD, Australije ponovo su uspjele. Francuska je nastavila dominirati nagradama iz Burgundije, Champagne, Rhône i Provence.

U tom odabranom društvu našla se i PP Orahovica s vinima koja su dobila certifikate i odličja oznaka DWWA, kao dokaz kvalitete i rigorozne kontrole koje su vina prošla. Detaljnije informacije o nagradama mogu se vidjeti na decanter.com/decanter-awards.

Brend Panona Mare na sajmu u Briselu
Radi širenja tržišta i upoznavanja s proizvodima i brendom Panona Mare, PP Orahovica je u svibnju ove godine po prvi puta nastupila na sajmu Seafood Expo Global u Briselu, najvećem svjetskom sajmu ribe.

Cilj njihovog nastupa je bio predstavljanje asortimana visoke kvalitete zahtjevnom europskom tržištu, na kojemu postoji interes za zdravim prehrambenim proizvodima. Svjesni potrebe konzumiranja ribljih obroka više puta tjedno, tvornica za preradu ribe Panona Mare u ponudi ima zdrave i ukusne proizvode prilagođene modernom i ubrzanom načinu života. Na sajmu Seafood Expo Global predstavilo se 2007 tvrtki iz 88 zemalja. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, osim PP Orahovice, nastupilo je još osam izlagača iz Hrvatske.

Sajam obuhvaća sve novosti na tržištu ribe i morskih plodova, od asortimana, načina i vrste prerade, do prezentacije opreme i tehnologije za preradu ribe i pakiranje. Uglavnom je zastupljena morska riba, ali asortiman Panona Mare je naišao na pozitivne reakcije. Velikom broju posjetitelja sajma su se svidjeli njihovi proizvodi, ocijenili su ih kao vrlo ukusne. Mnogi su bili iznenađeni da su namazi i dimljeni filet napravljeni od slatkovodne ribe.

Prethodni članakKako do najboljeg roštilja uz savjete Tomislava Špičeka i Sparovu BBQ liniju
Sljedeći članakZlatna košarica 2019. – cjelokupna snimka prijenosa uživo